İşadamı Cafer Mahiroğlu, İngiltere'nin en büyük kadın giyim devlerinden Select'i de 2007 yılında satın alarak batmaktan kurtarmıştı.
Günlerdir İngiltere ve Avrupa medyasını meşgul eden BHS, mali açıdan yönetilemeyecek hale gelince nisan ayının son haftasında kayyuma devredilmişti. İngiltere Parlamentosu'nda da tartışma konusu olan şirketin batması halinde binlerce çalışanı işsiz kalacak. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan çelik sektöründeki krizle birlikte binlerce çalışanın işini kaybetme olasılığı doğmuştu.
Kapalı zarf usulü ile satışa çıkarılan ve yeni sahibini arayan firmaya talip olan Sivaslı Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, IKEA ile yarışıyor. Yarışa katılan firmalardan 30'u daha önce elenmişti.
11 bin kişi işsiz kalabilir
88 yıllık şirket, Mahiroglu tarafından satın alınırsa, bunun Türk giyim ve mobilya sektörü için doping olacağı düşünülüyor. Ülke genelinde 164 mağazası ve 11.000 çalışanı olan BHS'nin sahibi Dominic Chappell, 24 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada mağaza zinciri için gerekli finansmanı sağlayamadıklarını ve bu sebeple kayyuma devredildiğini duyurmuştu.
Firmanın 1,3 milyar Sterlin değerinde borcu ve 571 milyon Sterlin değerinde emeklilik fonu açığı olduğu bildirildi.
Mahiroğlu 2007 yılında da Select'i kurtarmıştı
BHS'i satın almak için teklif veren ve dünya devi IKEA ile birlikte son tura kalan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, 2007 yılında da finans kirizi sebebiyle iflas eden kadın giyim devi Select'i satın alarak kurtarmıştı.
İngiltere genelinde 200'den fazla mağazaya sahip olan dev kadın giyim markası Select'i Türk markası haline getiren Mahiroğlu, İngiltere'deki en büyük Türk girişimci olarak biliniyor.
BHS'nin Türk işadamı tarafından satın alınması halinde, Türkiye'nin giyim, ev tekstili ve mobilya sektörleri için de büyük bir firsat ortaya çıkacak. İstihdam ve ihracat katkısı yanında, BHS Türk markalarının dünyaya tanıtılması için büyük katkı sağlayacak.
Çoğunluğu Avrupa ülkelerinde olmak üzere toplam 164 mağazası olan BHS'nin kapalı iş alanı toplam 8 milyon metrekareyi buluyor.DHA