Türk-iş, Disk, Kesk Sendikalarından 1 Mayıs Açıklaması

Gaziantep Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK)...

Gaziantep Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) ile birlikte 1 Mayıs’ta kutlanacak işçi bayramına destek amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Balıklı meydanında bir araya gelen sendika üyeleri ilk olarak basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri yapılan basın açıklamasında sloganlar attı.

Gaziantep 1 Mayıs tertip Komitesi adına açıklamada bulunan Ömer Faruk Koç, “1 Mayıs 2013 işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlamaları emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşmektedir. İşsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı, bir yandan kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, emeğin kazanılmış haklarına yönelik ciddi saldırıların güvencesizliğin, esnek çalışma biçimlerinin, taşeronlaştırmanın girdabında çalışma yaşamının tahrip edildiği, işçisi, işsizi, emekçisi, aydını, sanatçısı, gazetecesi, öğrencisi, esanfı, kadını, genci, yaşlısıyla tüm halkımızı adalet, eşitlik, özgürlük, barış ve gerçek demokrasi için yapacağımız mitinge bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Mitingin 1 Mayıs Çarşamba günü İstasyon Meydanı'nda yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklama sonrası sendika üyeleri yapacakları mitinge vatandaşı davet etmek için el ilanları dağıttılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: