Türk-İş: Dört Kişilik Ailenin Açlık Sınırı 1,300 Lirayı Aştı

- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), dört kişilik ailenin açlık sınırının 1,300 lirayı, yoksulluk sınırının da 4,200 lirayı aştığını açıkladı. Türk-İş'in

- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), dört kişilik ailenin açlık sınırının 1,300 lirayı, yoksulluk sınırının da 4,200 lirayı aştığını açıkladı.

Türk-İş'in yaptığı hesaplamalara göre, dört kişilik ailenin Şubat ayında açlık sınırı, Ocak ayına göre yüzde 4.04 artışla 1,308 lira, yoksulluk sınırıda 4,259 liraya yükseldi.

Türk-İş'in verilerine göre geçen yıl Şubat ayında 1,130 lira olan açlık sınırı ve 3,682 lira olan yoksulluk sınırındaki yıllık artış da yüzde 15.7'yi buldu.

Gıda fiyatlarına dayanılarak hesaplanan Türk-İş açlık sınırındaki veriler, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Şubat ayı enflasyonnda gıda fiyatları artışının yüksek gelebileceğine işaret ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: