Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri Ağar:

Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Kıdem tazminatının gününün düşürülmesi gündeme getirilirse ve görüşmeye açılırsa Türk-İş

Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Kıdem tazminatının gününün düşürülmesi gündeme getirilirse ve görüşmeye açılırsa Türk-İş olarak o görüşmede yokuz" dedi.

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi'nde düzenlenen "Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri"ne katılan Ağar, kıdem tazminatının yapısının değiştirilmemesi gerektiğini savundu.

Ağar, sendikal örgütlenmenin önünün açılması gerektiğini belirterek, "Birlikte ayağa kalkmak durumundayız. Üyeler ve yöneticiler olarak birbirimize destek olmalıyız. İşte şimdi örgütlenmelerin önü açılsın, birbirlerimize yasal düzenlemeler yapalım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de taşeronluğun işçilerin en büyük sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan Ağar, çok sayıda işçinin taşeron kadroyla çalıştığını öne sürdü.

Taşeronluğun Türkiye'de ciddi boyutlara ulaştığını ileri süren Ağar, "Türkiye'de sadece kamuda çalışan 600 bin taşeron işçi var. Karayolları'nda bizim sadece 8 bin 600 taşeron işçimiz var. Türkiye'nin kangreni haline geldi bu taşeronluk. Bunu ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de son zamanlarda kıdem tazminatının gününün düşürülmesi konusunun da gündeme getirildiğine dikkati çeken Ağar, sendika olarak bu konuda tavırlarının net olduğunu söyledi.

Kıdem tazminatının işçinin sigortası ve tek umudu olduğunu belirten Ağar, "Kıdem tazminatı işçilerin elinden alınırsa kabul edemeyiz. Kıdem tazminatının gününün düşürülmesi gündeme getirilirse ve görüşmeye açılırsa TÜRK-İŞ olarak o görüşmede yokuz. Ayrıca sokağa çıkmaya da hazırız. Bu kararımızı daha önce de almıştık. Bununla ilgili TÜRK-İŞ'in genel kurul kararı da var. Kıdem tazminatına el uzatılması genel grev sebebidir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: