Türk-İş eğitim sekreteri Yurdakul istifa etti

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, görevinden istifa etti.

ANKARA (ANKA) - Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, Türk-İş’te yüzü sınıfa dönük olmayan, tabandan gelen isteklere tıkalı bir anlayışın hakim olması nedeniyle buradaki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yurdakul yaptığı açıklamada, istifa kararının kendi tasarrufu olduğunu ifade ederek, Türk-İş’te aşağıdan yukarıya doğru bir mücadele verdiğini belirtti. Ancak bu mücadelede söz konusu anlayışı belirli bir şekilde değişikliğe uğratamadıklarını dile getiren Yurdakul, “Bu anlayışın yüzünü sınıfa döndüremedik. Bu anlamda da bu anlayışın içinde bulunmak istemedim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yurdakul, bir süre önce Türk-İş’in Samsun 6’ncı bölge ve Bursa 8’inci bölgedeki temsilcilerinin görevden alınıp, yerine atama yapılmasına tepki göstermişti.

Yurdakul, daha önce yaptığı açıklamada, atamalardaki tek kıstasının liyakat değil, atama yapanlara yakınlık olduğunu iddia etmiş ve yapılan bu atamaların tüzüğe uygun olsa da, Türk-İş geleneklerine aykırı olduğunu savunmuştu.

Yurdakul, istifanın son yapılan atamalarla ilgisinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, istifa kararının sadece söz konusu atamalara bağlanmaması gerektiğini söyledi.