Türk-İş eylemi sona erdi

Türk-İş’in “Torba Yasa Tasarsısını” protesto etmek amacıyla AKP Ankara İl Başkanlığı önünde yapmak istediği eylem, polis engeline takıldığı için Kocatepe Camii yanında gerçekleştirildi.

ANKARA (ANKA) Türk-İş’in “Torba Yasa Tasarsısını” protesto etmek amacıyla AKP Ankara İl Başkanlığı önünde yapmak istediği eylem, polis engeline takıldığı için Kocatepe Camii yanında gerçekleştirildi. Burada yapılan açıklamada, “Emek düşmanı tavırlarıyla işçiyi canından bezdiren, 10 üniversite mezunundan 6’sını işsizliğe mahkum eden AKP’yi 81 ilde protesto ediyoruz” denildi.

Türk-İş’in “Torba Yasa Tasarısını” protesto etmek amacıyla AKP Ankara İl Başkanlığı önünde yapmak istediği eylem sona erdi. Emniyet görevlileri ve Türk-İş yöneticileri arasından eylemin AKP İl Başkanlığı önünde yapılması için gerçekleştirilen görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine açıklama, Kocatepe Camii yanında, Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyesi Yakup Akkaya tarafından yapıldı. Akkaya, burada yaptığı açıklamanın öncesinde, “Bu hükümeti devirmek için bir ıslık yeter, siz ıslığı çalın bunlar devrilecek” ifadelerini kullanırken, Akkaya’nın sözleri “İşçiye Uzanan Eller Kırılsın, Hükümet Torbayı Al Başına Çal, Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek” sloganlarıyla sık sık kesildi.

Reklam
Reklam

-“AKP EMEK DÜŞMANI”-

Akkaya, burada yaptığı basın açıklamasında AKP’yi “emek düşmanı” şeklinde tanımlayarak, Torba Yasa Tasarısı’nda işçileri “aleyhine” yapılmak istenen düzenlemeleri sıraladı. Akkaya, “Hükümet işçilerin işsizlik sigortası fonuna bir kez daha el uzatmaktadır. Hükümet, işverenlerin maliyelerini düşürmek için esnek çalışma düzensizliğini genişletmektedir. Belediye işçileri istihdam fazlası sayılarak başka iş yerlerine dağıtılmak istenmektedir” dedi.

Akkaya, Torba Yasa Tasarısı’na Meclis’te her an kazanılmış hakların elden alınmasına yönelik yeni bir maddenin eklenebileceğini ileri sürerek, “Hükümet sosyal güvenlikte beklenen düzenlemeleri yapmamıştır. Tasarıya ilişkin görüşmeler TBMM Genel Kurulu’nda başlamıştır. Türk-İş, Hükümeti, tasarının bizce sakıncalı bu maddelerini geri çekmeye, TBMM Genel Kurulu’nda tüm bu hususlar konusunda duyarlılığa çağırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Akkaya’nın yaptığı basın açıklamasından sonra gurup olaysız bir şekilde dağılarak, Sakarya Meydanı’nda yer alan Türk-İş Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. (ANKA)

Reklam
Reklam