TÜRK-İŞ, Toplu Iş Sözleşmesi Yetki Prosedürünün Tıkanmasını Protesto Etti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve bağlı sendika genel başkan ve üyeleri toplu iş sözleşmesi...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve bağlı sendika genel başkan ve üyeleri toplu iş sözleşmesi yetki prosedürünün tıkanmasını protesto etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binası önünde yapılan eyleme, TÜRK-İŞ başkanı Mustafa Kumlu ve bağlı sendikaların genel başkan ve yöneticileri ile üyeler katıldı. Mustafa Kumlu burada yaptığı konuşmada, işçilerin toplu sözleşme hakkının engellenemeyeceğini ifade etti.

İşçi sendikası olarak en yetkili kurumun kendileri olmalarına rağmen bu tıkanıklık nedeniyle istedikleri şeyleri yapamadıklarını ifade eden Kumlu, Türkiye’nin gündeminde son günlerde terör ve Afyonkarahisar’da yaşanan patlama olaylarıyla uğraşmasından dolayı bu tıkanıklığın düzeltilmesi için bekledikleri kaydetti.

Reklam
Reklam

Artık işçilerin bekleyecek sabrının kalmadığını aktaran Kumlu, çalışma Bakanı Faruk Çelik’in bu yetki prosedürünün düzeltilmesi için elinden geleni yaptığını kaydetti. Kendilerinin bu tıkanıklığı çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını, bu konunun düzeltilmesi için kendilerine adres olarak Başbakan Erdoğan’ın adres gösterildiğini dile getiren Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bir ay önce randevu talep ettiklerini hala daha olumlu bir cevap almadıklarını kaydetti.

Toplanan işçiler sloganlar atarak Başkan Kumlu’ya destek verdi. İşçiler eylemin ardından olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz