Türk-İş: Yeni istihdam için işçilerin kabul etmediği teklifleri getirmeyin

Türk-İş, Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. İşsizlik, taşeronluk konularına...

Türk-İş, Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. İşsizlik, taşeronluk konularına değinilen açıklamada, "Çalışma hakkını esas alan refah devleti anlayışının yerleşmesine yönelik düzenlemeler yapılmalıdır. İstihdam ve işsizlik sorununa çözüm getirilirken, geçmiş dönemde gündeme getirilmiş ancak işçi kesimi tarafından kabul edilmemiş önerilerde ısrar edilmemelidir." denildi.
Açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:
“Ülkedeki sosyal eşitsizlik ve adaletsizliklere sosyal devlet anlayışı ve sosyal politikalar çerçevesinde çözüm üretilmesi yeni yasama döneminin gözetmesi gereken temel ilke olmalıdır. Çalışma yaşamındaki sorunlar karşısında devletin dengeleyici ve koruyucu rolü egemen olmalı, iktisaden dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama koşullarının iyileştirilmesi sağlanmalıdır. Çalışma hakkını esas alan refah devleti anlayışının yerleşmesine yönelik düzenlemeler yapılmalıdır. İstihdam ve işsizlik sorununa çözüm getirilirken, geçmiş dönemde gündeme getirilmiş ancak işçi kesimi tarafından kabul edilmemiş önerilerde ısrar edilmemelidir. Esneklik, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları, bölgesel asgari ücret, İşsizlik Sigortası Fonu alanlarında çalışanlar aleyhine yeni düzenlemeler yeniden gündeme taşınmamalıdır. Çeşitli platformlarda tartışma konusu yapılmak istenen bu ve benzeri konularda işçi kesiminin yüksek duyarlılık içinde bulunduğu bilinmelidir."
Terör konusuna da değinilen açıklamada, "Türkiye terör belasının üstesinden gelecek ve atalarından aldığı mirasla her türlü rengi barış içinde kendi topraklarında barındırmaya devam edecektir. Türkiye’nin temel sorunlarının çözüm yeri TBMM’dir. Beklentimiz, TBMM’nin yeni dönem çalışmalarında Anayasa değişikliği başta olmak üzere Türkiye’nin demokratikleşmesine ilişkin sorunlara kapsamlı çözüm getirilmesidir." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz