Türk işadamları Ankara'da toplanıyor

ANKARA (İHA) - Dünya Türk İşadamları'nın 5. Kurultayı Ankara'da yapılacak. İki yılda bir yapılan Kurultayın sloganı ise 'AB Yolunda Ankara buluşması' olarak belirlendi.
Kurultay'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Dünya Türk İşadamları Birliği web sitesi'nden yapılan açıklamada, amacı yurt dışına yerleşen ve çalışmalarını burada sürdüren Türk işadamları ile Türkiye'de faaliyet gösteren işadamlarının ortak bir noktada biraraya gelmeleri ve bununla beraber iş dünyasında sinerji yaratılması ve örnek bir dayanışma ortamı oluşturulması olan Kurultay'ın 5.'si bu yıl 30 Eylül-1 Ekim 2004 tarihlerinde Ankara'da yapılacak.1996 yılından bu yana iki senede bir düzenlenen kurultay'a 50'yi aşkın ülkeden ikibin dolayında işadamı katılacak. Alanındaki en kapsamlı organizasyon olarak görülen Dünya Türk İşadamları 5. Kurultayı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Daha önce gerçekleştirilen ilk üç Kurultay'ın başkanlığını merhum Sakıp Sabancı yürüttüğü, dördüncü Kurultay'dan itibaren başkanlık görevinin ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarciklıoğlu tarafından yapılmaya başlanmıştı.

Reklam
Reklam

Dünya Türk İşadamları V. Kurultayı'nın sloganı 'AB Yolunda Ankara Buluşması' olarak belirlenirken, Avrupa Birliği'ne tam üyelik süreci bağlamında topyekun bir ticari dayanışma ortamının oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğu ve Kurultay'ın Ankara'da yapılacak olmasının V.Kurultay'ın önemini daha da arttırdığına dikkat çekiliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB İdaresi Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türk Dış Ticaret Vakfı (TDV) ve Dünya Türk İşadamları Vakfı (DÜTİV) temsilcilerinden oluşan Organizasyon Komitesi Kurultay'la ilgili çalışmalarına başladığı da vurgulanıyor.