Türk işadamları Nijer'den 30 milyon dolarlık iş anlaşması ile döndü

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyesi iş adamlarının ticaret köprüleri kurmak üzere gittiği Afrika...

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyesi iş adamlarının ticaret köprüleri kurmak üzere gittiği Afrika ülkelerinden Nijer'de, 228 ikili iş görüşmesine imza atıldı. Çeşitli sektörlerde yürütülen girişimlerde 30 milyon dolarlık ön anlaşma imzalandı.

MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan başkanlığındaki 17 kişiden oluşan iş adamı heyetinin, 16-21 Şubat tarihlerinde Afrika ülkelerinden Nijer'e yönelik ticaret ve yatırım kapsamında düzenlediği gezi sona erdi. Nijer Ticaret Geliştirme Bakanlığı'nın daveti üzerine Nijer'in başkenti Niamey'e giden inşaat, gıda, mobilya, medikal, kırtasiye, elektrik sektöründen 14 firmanın yetkilileri burada önemli iş görüşmeleri yapma fırsatı buldu. Heyet, Niamey Ticaret Odası Başkanı İbrahim Ango ile görüştü. Odaya kayıtlı 78 iş adamının katılımıyla düzenlenen programda, 228 ikili iş görüşmesine imza atıldı. Özellikle inşaat, medikal ve tıbbi malzemeler, jeneratör, gıda gibi sektörde yürütülen girişimlerde 30 milyon dolarlık ön anlaşma imzalandı.

Reklam
Reklam

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'ndan destek alınan gezi kapsamında heyet, Ticaret Bakanı Saley Saidou tarafından ağırlandı. Bakanlıkta ticaret ve yatırım toplantısı düzenlendi. Ticaret Odası Başkanı İbrahim Ango heyetin onuruna evinde akşam yemeği de verdi. Heyet, Niamey Organize Sanayi Bölgeleri'nde tekstil, çocuk maması ve süt ürünlerine yönelik üretim faaliyetini yürüten fabrikaları da gezdi. Malatyalı iş adamları kurban keserek ihtiyaç sahibi Nijerlilere kurban eti dağıttı. Türkiye'den götürülen kıyafetler de Nijerli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz