Türk işadamlarına Filipinler'den yatırım çağrısı

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla, her yıl çok sayıda Filipinli iş adamanın Türkiye’ye geldiğini...

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla, her yıl çok sayıda Filipinli iş adamanın Türkiye’ye geldiğini belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasını talep etti. Alarilla, "Çok sayıda Filipinli iş adamı Türkiye'yi ziyaret ediyor. Türkiye’den ise çok ziyaret olmuyor. Biz Türk iş adamlarının ülkemize gelmelerini istiyoruz. Bu konuda gerekli olan her türlü kolaylığı ve desteği vermeye hazırız.” dedi.

Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) tarafından Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla, Filipinler Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Karabulut, GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş ve çok sayıda işadamı katıldı.

Reklam
Reklam

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla, işadamlarının sorularını cevapladığı toplantıda, yılda 35 bin Filipinli iş adamının Türkiye'yi ziyaret ederek görüşmelerde bulunduğunu, ticaret yaptığını belirtti. Türk iş adamlarının da Filipinler'i mutlaka ziyaret etmesini isteyen Alarilla, Filipinler ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin yıllık yaklaşık 300 milyon dolar civarında olduğunu ama bu rakamın daha da fazla olmasını istediklerini söyledi. Yapılan ziyaretler, ikili görüşmelerle gelecek yıllarda bu oranın artacağına inandıklarını aktaran Alarilla, ''Çok sayıda Filipinli iş adamı Türkiye'yi ziyaret ediyor. Türkiye’den ise çok ziyaret olmuyor. Biz Türk iş adamlarının ülkemize gelmelerini istiyoruz. Bu konuda gerekli olan her türlü kolaylığı ve desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Büyükelçi, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Filipinli iş adamlarının da olduğuna dikkati çekerek, uluslararası bir Filipinli şirketin Türkiye'de liman inşa ettiğini ve gelecek dönemde bu ilişkilerin daha üst seviyede yapılması adına çalıştıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Filipinlerin ülke ihtiyaçlarını tamamen dışarıdan karşılayan bir ülke olduğunu anlatan GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş da "Filipinlerde, her türlü ticaret yapma imkanı ve yatırım yapma olanağı var olduğunu görüyoruz. Aldığımız bilgilerle Kayserimizin, ülkemizin ihracatını ve ticaretini daha da geliştirmek için bugün burada bir organizasyon düzenledik. Bu toplantının her iki ülke için yararlı olacağına inanıyoruz. Buradan ticari ilişkilerin artırılmasına yönelik önemli katkılar sağlanacaktır.” diye konuştu.

Filipinler Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Karabulut, Türkiye’nin üretimde dünya ülkeleri arasında 16’ıncı sırada olduğunu belirterek, “Bizim ortaklık yapacağımız ülkeler arasında pasifik ülkelerde olmalıdır. Güçlü ülkeyiz ve bunu sürdürmeliyiz. Türkiye, dünyanın en büyük ekonomisi olacak. Dünyada artık Türkiye'nin önemi daha çok artıyor. Bütün kıtalarda ülkeler Türkiye ile işbirliği yapmak, ticaret yapmak ve mevcut ticaret ilişkilerini artırmayı amaçlıyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: