Türk işçilerin aileleri bekleyişte

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Düver Köyü'nde ikamet eden 3 işçinin aileleri, serbest bırakılan çocuklarının dönmelerini bekliyor.

Irak'ta El Kaide örgütü tarafından kaçırılan Abdülselam Bakır, Mehmet Bakır ve Mustafa Bal, serbest bırakılırken, aileleri de büyük bir sevinç yaşıyor. Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Düver Köyü'nde ikamet eden 3 işçinin aileleri, serbest bırakılan çocuklarının dönmelerini bekliyor. Abdülselam Bakır'ın babası Hüdai Bakır'ın evi, kaçırılma olayının duyulmasından sonra ziyaretçi akınına uğruyor. Bugün işçilerin serbest bırakılacağını duyan köylüler, Hüdai Bakır'ın evine giderek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Oğlunun Irak'ta kaçırıldığını duyduktan sonra büyük bir şok yaşadığını belirten Bakır, "İlk duyduğumda çok üzüldüm. Ama çok fazla tedirgin olmadım. Çünkü Müslümanlar'ın çocuklarımızı öldürmeyeceğini biliyordum. Bu konuda yardım eden girişimde bulunan herkese teşekkür ederim" dedi. Eşi Cemile Bakır ile birlikte serbest bırakılan çocuklarını bekleyen Hüdai Bakır, oğlunun bir daha tehlikeli yerlere gitmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Düver Köyü'nde sevinç yaşayan diğer aile ise serbest bırakılan işçi Mustafa Bal'ın babası Hüseyin ve annesi İmiş oldu. Hüseyin Bal, "Oğlum zaten bizden habersiz gitmişti. Serbest bırakıldığı için çok sevindim. Bir daha gitmesini istemiyorum. İnşallah bir an önce evine geri gelir" diye konuştu.

Serbest bırakılan diğer işçi Mehmet Bakır'ın ağabeyi Ali ve eşi Şakire de, işçilerin serbest bırakıldığını duyunca sevince boğuldular. Kardeşinin yakalandığını duyunca büyük bir üzüntü yaşadığını belirten Ali Bakır, "Serbest bırakıldığı için büyük sevinç yaşıyoruz" şeklinde konuştu.