Türk işçinin ailesi şokta

MERSİN (İHA) - Irak'ta direnişçiler tarafından kaçırılıp esir alınan Özkan Karataş'ın (25) Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki ailesi, evlatlarının görüntülerini televizyonda izlerken şok yaşadılar.

Silifke İlçesi'nin Pazarkaşı Mahallesi'nde ikamet eden Özkan Karataş'ın ailesi, evlatlarının sağ olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Iraklı direnişçilerin bir hafta önce kaçırdıkları Türk işçilerinden Özkan Karataş'ın da Serka firması tarafından oto elektrikçisi olarak Irak'a götürüldüğü belirtildi. Özkan'ın babası Mehmet Karataş (49), Annesi Halime Karataş (50) ve kız kardeşi Öznur Karataş (20), Özkan Karataşa'ın biran önce Iraklı direnişçilerin elinden kurtarılması için yetkililerden yardım istediler.

Reklam
Reklam

Silifke Kız Meslek Lisesi'nde 20 yıldır hizmetli olarak görev yapan baba Mehmet Karataş, oğlunun biran önce evine dönmesi için Silifke Kaymakamlığı'na ve Mersin Valiliği'ne yazı gönderdiklerini belirterek yardım istediklerini söyledi. Karataş, "Oğlumuz, oto elektrikçisi olarak Serka firması tarafından Irak'a iki ay evvel götürüldü. Bir haftadır kendisinden haber alamadık. Daha sonra televizyon izlerken oğlumuzun resmini gördük. Ailece şok olduk. Yetkililerden yardım istiyoruz. Çocuğumu Iraklı direnişçilerin ellerinden kurtarsınlar" dedi.

Anne Halime Karataş, oğlunun kaçırılmasından duyduğu üzüntüyü anlatırken, "Oğlumun biran önce eve dönmesini istiyoruz" diye konuştu.
Kaçırılıp esir alınan Özkan Karataş'ın kız kardeşi Öznur Karataş ise ağabeyini çok özlediğini belirterek, "Ağabeyimi çok seviyorum. Onu çok özledim. Lütfen yetkililer ağabeyime yardımcı olsunlar ve onu kurtarsınlar" dedi.