Türk-İş'den asgari ücret açıklaması

GİRESUN (İHA) - Türk İş Genel Başkanı Salih Kılıç, 2006 yılı için geçerli olacak asgari ücretin açlık sınırının üstünde bir rakam olmasını istediklerini söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'i makamında ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Türk İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun 2006 yılı için geçerli olacak olan ücretleri belirlemek için ilk toplantısını Kasım ayı sonlarında yapacağını belirtti. Asgari ücret konusunda Türkiye genelinde çarpık bir uygulamanın mevcut olduğunu ifade eden Kılıç, belirlenen ücretlerin hem işvereni, hem de işçiyi memnun etmediğini aktardı.
İşverenin işçinin aldığı ücreti çok bulduğunu, işçinin de emeğinin karşılığını alamadıklarından yakındıklarını kaydeden Kılıç, "Asgari ücrette yaşanan bu farkın bir an önce mutlaka ortadan kaldırılması gerekmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Kılıç, işverenlerin bölgesel asgari ücret olması yönünde bir yaklaşımlarının da mevcut olduğunu hatırlatarak, işçi temsilcileri olarak bu durumu kabul etmelerinin asla mümkün olamayacağını dile getirdi.

2006 yılı için geçerli olacak asgari ücretin açlık sınırının üstünde bir rakam olmasını istediklerini vurgulayan Kılıç, "Asgari Ücret Belirleme Komisyonu 2006 yılı ücretlerinin belirlenmesi için ilk toplantısını Kasım ayı sonunda yapacak. Türk İş olarak biz 2006 yılı için geçerli olacak olan asgari ücretin en düşük memur maaşı ve açlık sınırının üzerinde bir rakamın oluşmasını isteyeceğiz. Bu bizim temel hedefimiz olacak" diye konuştu.

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'i ziyaretinin ardından Kılıç, Türk İş Giresun Temsilciliği'ne geçerek burada, Türk İş'e bağlı sendikaların Giresun şube başkanları ile görüştü. Kılıç, ziyaretlerinin ardından karayolu ile Samsun'a gitmek için Giresun'dan ayrıldı.