Türk-İş'den asgari ücret tepkisi

KOCAELİ (İHA) - Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, açıklanan yeni asgari ücretle hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, "Başbakan bir sene geriden takip ediyor" dedi.
SEKA'nın kapatılma kararına tepki gösteren işçilerin eylemine destek vermek amacıyla İzmit'e gelen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, açıklanan net rakam olan 350 milyon liranın yeterli bir ücret olmadığını söyledi.

Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıç, "Başbakanın, 'Asgari ücreti duyunca şaşıracaksınız' diye bir sözü vardı. Ücret 350 milyon lira olarak belirlendi. Sükutu hayale uğradık. Açlık sınırının altında bir rakamdır. Kanaatlerimizi geçmişte de söylüyorduk, bugün de söylüyoruz. Başbakan sürpriz olacak dediği zaman biz yüzde 5 vergi indirimi yapacağını düşündük ve ayrıca asgari ücreti en düşük memur seviyesine çekmesini bekliyorduk. Sükutu hayale uğradık. Başbakan geçen sene asgari ücret 350 milyon lira olsun diyordu. Bu sene 350 milyon lira oldu. Demek ki Başbakan bir sene geriden geliyor. Yeterli bir ücret olmadığını söylüyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam