Türk-İş'te seçim heyecanı sürüyor

Ankara (AA)- Türk-İş Genel Kurulu'nda Genel Başkan Salih Kılıç ve Genel Sekreter Mustafa Kumlu'nun listeleri yarın delegelerin oyuna sunulacak.

Genel başkan adayları Kılıç ve Kumlu listelerinde yer alacak sendikaları ve temsilcilerini belirledikten sonra, listelerindeki yerleri de kesinleştirdi. Buna göre Salih Kılıç'ın listesinde Yol-İş Genel Başkanı Fikret Barın Genel Sekreter, BASİSEN Ankara ve İç Anadolu Şube Başkanı Yaşar Seyman Genel Mali Sekreter, Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan Genel Eğitim Sekreteri, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın Genel Teşkilatlandırma Sekreteri görevlerine aday oldu.

Reklam
Reklam

Mustafa Kumlu'nun listesinde ise Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel Genel Sekreter, Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Genel Mali Sekreter, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul Genel Eğitim Sekreteri, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak Genel Teşkilatlandırma Sekreteri görevlerine aday oldu.
Seçimlerden her iki listeninde bir bütün olarak seçilmesinin güç olduğu, adaylardan her birinin karşı listedeki rakibini geçebileceği konuşuluyor. Türk-İş'in yeni yönetiminin her iki listen gelecek isimlerle karma bir şekilde oluşacağı ağırlıklı görüş olarak dile getiriliyor.