Türk-İş'ten grev sinyalleri

Türk-İş Genel Başkanı, Erdoğan ile yapacakları görüşmeden bir çözüm çıkmaması halinde 3 Şubat 2010 tarihinde 'üretimden gelen güçleri'ni kullanacaklarını açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorunun çözümüne yönelik 28 Ocak Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmeden bir çözüm çıkmaması halinde 3 Şubat 2010 tarihinde 'üretimden gelen güçleri'ni kullanacaklarını açıkladı.

Kumlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu dışında Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK Genel Başkanları ile Türk-İş Genel Merkezi'nde yaptıkları toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın kendilerine 28 Ocak Perşembe günü saat 18.00'de görüşmek üzere randevu verdiğini belirten Kumlu, "Konfederasyon başkanları olarak kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. Konfederasyon başkanları olarak, meselenin masada çözülmesi için ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ettiklerini vurgulayan Kumlu, "Ancak, 28 Ocak Perşembe günü çözümlenmemesi halinde, 21 Ocak'ta aldığımız karar gereği, 3 Şubat 2010 Çarşamba günü TEKEL işçileriyle dayanışma olarak, üretimden gelen gücümüzü kullanmayı da karar altına almış olduk" diye konuştu. Kumlu, 31 Ocak'ta işletmelerin kapatılıyor olmasının bir sıkıntıya yol açmayacağını ifade ederek, "3 Şubat Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanmak üzere karar aldık" dedi.

Reklam
Reklam

Kumlu, bazı TEKEL işçilerinin sürdürdüğü açlık grevinin de Başbakan Erdoğan ile yapacakları görüşmeye kadar 'ertelendiğini' kaydetti. "Biz her türlü müzakereye açığız" diyen Kumlu, Başbakan ile yapacakları görüşmede sorunun çözümüne yönelik bir gelişme olması halinde 3 Şubat'taki eylemlerini değerlendirebileceklerini belirtti.
Bir gazetecinin "İşçiler biraz tepkililer. Genel grev gibi daha sert bir tavır bekliyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Kumlu, "Genel grev yanlış değerlendiriliyor. Biz genel grev ifadesini kullanmıyoruz. Genel grevin şartları farklı. Biz eylem diyoruz. Yani üretimden gelen gücümüzü kullanacağız" karşılığını verdi.