Türk-İş’ten işçilere: Kıdem tazminatı kalkıyor haberlerini ciddiye almayın

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, işçilere kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki haberleri ciddiye almamalarını istedi. Kumlu,...

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, işçilere kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki haberleri ciddiye almamalarını istedi. Kumlu, "Eğer gerçekten kıdem tazminatı kaldırılıyor olsa, biz çoktan Başkanlar Kurulumuzu toplar, eylem kararlarımızı alır, diğer emek ve meslek örgütleriyle dayanışma içine girer, sizleri meydanlara davet ederdigk." dedi.
Kıdem tazminatı ve fonu ile ilgili açıklama yapan Türk-İŞ Başkanı Kumlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın açıklamamalarının ‘kıdem tazminatının kaldırılıyor’ şeklinde algılanmasının yanlış olduğunu kaydetti. Kıdem tazminatları konusunun 1962 yılından beri işverenlerin ve hükümetlerin gündeminde olduğunu belirten Kumlu, kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirterek, şunları ifade etti:
"Ben bir kez daha işçilerimize sesleniyorum. İkide bir gazetelerde çıkan 'Kıdem tazminatı kaldırılıyor' haberlerini ciddiye almayın, gülüp geçin. Çünkü eğer gerçekten kıdem tazminatı kaldırılıyor olsa, biz çoktan Başkanlar Kurulumuzu toplar, eylem kararlarımızı alır, diğer emek ve meslek örgütleriyle dayanışma içine girer, sizleri meydanlara davet eder, ülke çapında üretimden gelen gücümüzü en etkin şekilde kullanabilmemizin hazırlıklarını yapmış olurduk. Bu konuda bizden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Niyet olabilir, hazırlıklar olabilir. Hatta fon yaklaşımıyla Hükümet Programına da alınmış olabilir. Hükümet programının onca maddesi dururken 'ses çıkarıyor' diye bu maddeye odaklananlar da olabilir. Ama hiç merak etmeyin, 50 yıldır kıdem tazminatlarınız kaldırılmadıysa bundan sonra da kaldırılamayacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz