Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 78. Yılı

CHP Karabük İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Serpil Ovacık: "Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz" dedi.

CHP Karabük İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Serpil Ovacık: "Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz" dedi.

Ovacık, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, 78 yıl içinde kadınların siyasette aktif rol alamadığını söyledi.

Seçme ve seçilme hakkının Türkiye'de bir çok Avrupa ülkesinden önce verildiğini anımsatan Ovacık, şunları kaydetti:

"Anayasa ve yasa karşısında kadın ve erkek eşittir demek yeterli değildir. Kadınların Anayasa ve yasalar ile zorunlu kılınan özel önlemlerle destelenmediği sürece, sonuçlarda eşitlik sağlanamıyor. Seçme ve seçilme hakkı yurttaşlık hakkıdır. Anayasa ile güvence altına alınmış olan bu hak, erkek egemen yapının kontrolüne terk edilmemesi gerekir. Kadın hakları günümüzde tüm kadınlarımızın haklarını savunulması ve kadınlarımızı toplumun her alanında daha fazla yer almasını istiyoruz. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: