Türk kafilesinde Elvan şoku devam ediyor

ATİNA (İHA) - Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Elvan Abeylegesse'nin 5 bin metre yarışlarında 12. olmasında sadece saha, taktik ve teknik problemlerinin etken olduğunu, Elvan'a Etiyopya'dan bir baskının söz konusu olmadığını söyledi.

Mehmet Atalay, alınan sonuçtan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, "Biz de şok olduk. Elvan'ın yarışta 2. olması kaza olabilirdi. Birinciliği kaçırdığımıza üzülürdük. Ama 12. olduğu gibi, son metrelerde de çok kötü koştu. Bu ancak şok olarak açıklanabilir. Yarıştan sonra da konuyla ilgili sıkıntılar nedir diye yüksek sesle düşünüyorduk. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin de 'Bu kızın başına bir hal mi geldi, psikolojisi mi bozuldu? Nedir bu kızın sıkıntısı, üç ay önce rekor kıran kızımız bu hale nasıl geldi?' diye sordu. ENKA Kulübü Başkanı Şarık Tara bey ile görüştük. Bize herhangi bir probleminin, dış baskının olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ben de antrenörü Ertan Hatipoğlu ile görüştüm. Elvan'ın ekstra bir probleminin olmadığını, sonucun teknik, taktik ve saha içi olaylarla alakalı olduğunu söyledi" diye konuştu.

Atalay, bu tür sonuçların her sporcunun başına gelebileceğini ve Elvan'ın 1500 metrede koşması için toplantı yaptıklarını belirterek, "Hocası bu kadar moralsiz koşmaması gerektiğini söylüyor. Ama biz dünden bu yana vaktimizin olduğunu, olanların unutulması gerektiğini ve Elvan'ın 1500 metrede iyi bir sonuç alabileceğini düşünüyoruz. Kararı öğleden sonra netleştireceğiz" dedi.