Türk Kara Kuvvetleri‬'ne Ejder Yalçın 3 gücü: ‪Nurol Holding‬ hakkında...

Ejder Yalçın 3 test aşamasını geride bıraktı. Nurol Makine imzalı Ejder Yalçın 3, zorlu testlere tabi tutuluyordu. Testlerde son 3'e 2 Türk firması ve bir Fransız firması kalmıştı. 3 araç da Tunus çöllerinin en ücra köşelerine yaklaşık 2 hafta suren ağır testlere tabi tutuldu.

Türk Kara Kuvvetleri‬'ne tahsis edilen Nurol Makine imzalı Ejder Yalçın 3, zorlu testleri geride bıraktı. Tunus Kara Kuvvetleri’nin zorlu testlerinde iki Türk firması ve bir Fransız firması kıyasıya yarıştı. İki Türk firmasından biri Nurol Makine idi. 3 firmanın zırhlı araçları Tunus’un zorlu çöllerinde farklı testlerden geçirildi. Çöllerde yapılan testler yaklaşık 2 hafta kadar devam etti. Tunus Kara Kuvvetleri Komutanlığı istediği tüm özellikleri “Ejder Yalçın 3” de fazlasıyla buldu ve zırhlı aracın alınmasına onay verdi. Son durumda Ejder Yalçın 3 Fransız rakibini geride bırakmış oldu. Araçlar Tunuslu yetkililer tarafından kontrol edilerek, personel eğitimlerini tamamladı. Tunus Kara Kuvvetleri Komutanlığı “Ejder Yalçın 3” ile kısa ve orta vadedeki tüm 4×4 ZMA ihtiyacını gidermiş oldu.

Reklam
Reklam

Ejder Yalçın 3’ün Özellikleri

Ejder Yalçın 3’ün muharebe ağırlığı yaklaşık 14 ton. Aracın ek yük taşıma kapasitesi ise dört ton olarak kaydedildi. Ejder Yalçın 3’ün motor gücü ise 375 beygir olarak açıklandı. Azami taşıyabileceği personel sayısı ise 11 olarak bildirildi.

NUROL MAKİNE

Nurol Makina ve Sanayi A.Ş, Nurol Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir şirket olarak anahtar teslimi endüstriyel tesisler kurmak, çelik konstrüksiyon ve makina imalatı konularında büyük ölçekli taahhüt işleri gerçekleştirmek üzere 1976 yılında kurulmuştur. Savunma Sanayii Müsteşarlığının kurulması ve ülkemizde savunma sanayi faaliyetlerinin başlamasından sonra savunma sanayi alanında da faaliyetlere başlamıştır. Nurol Makina’da tasarım ve üretim, ileri düzey mühendislik yazılımları yardımı ile yapılmaktadır. Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD), Bilgisayar Destekli Üretim (CAM), İşletme Kaynak Planlaması (ERP) sistemleri ve ileri teknolojilere sahip makina ve test altyapısı ile sektöre yüksek kalitede ürünler sunmaktadır. Günümüzde, savunma sanayindeki 25 yılı aşkın tecrübesi ve yüksek kabiliyetleri ile Nurol Makina; 4x4 segmentinde Zırhlı Muharebe Aracı, Zırhlı Personel Taşıcı ve Özel Amaçlı Platformların özgün sistem tasarımları yapmakta ve üretimini gerçekleştirmektedir.

Reklam
Reklam