Türk Kızılay'ı 141 yaşında

ANKARA (ANKA)- Türk Kızılay'ı, kuruluşunun 141'inci yılını kutluyor. Yıldönümü dolayısıyla Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Tekin Küçükali başkanlığında bir heyet yarın saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak ve mozoleye çelenk koyacak.

Tekin Küçükali, yaptığı açıklamada, "141 yıldır ülkemizde ve dünya coğrafyasında acının olduğu her yere merhametimizi taşıdık. Bundan sonra da taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Küçükali, şunları kaydetti:
"Ülke genelindeki 700'ü aşkın şubesi, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsü ile ihtiyaç sahiplerine umut oluyoruz.
Balkanlardan Orta Asya'ya, Filistin'den Sudan'a, Çad'dan Banda Açeh'e, Güney Amerika'dan Kafkaslar'a dünyanın tüm dinlerinden ve dillerinden muhtaç insanlara, acının olduğu her noktaya zerre kadar bir ayrım gözetmeksizin merhamet ve derman taşıyoruz."

Reklam
Reklam

Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Küçükali, bünyelerinde 59 kan alma birimi, 31 bölgesel ve yerel afet müdahale ve lojistik merkezi, 22 acil haberleşme sistemi, 25 tam donanımlı haberleşme aracı, olası bir afete 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti ve 250 bin kişiye acil barınma ve beslenme imkanı sunma kapasitesi, 5 gençlik kampı, 5 öğrenci yurdu, 34 ilk yardım merkezi, 11 aşevi olduğunu da bildirdi.