Türk Kızılayı Derneği İnebolu Şube Başkanı Çeçen:

Türk Kızılayı Derneği İnebolu Şube Başkanı Ahmet Çeçen, Kastamonu Kızılay Kan Merkezi'nin aralık ayında açılacağını söyledi.

Türk Kızılayı Derneği İnebolu Şube Başkanı Ahmet Çeçen, Kastamonu Kızılay Kan Merkezi'nin aralık ayında açılacağını söyledi. Çeçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan ihtiyacını karşılanması için İnebolu Devlet Hastanesi ile Kızılay Kan Merkezi arasında protokol imzalandığını belirtti. Protokol kapsamında ilk kan transferinin geçen gece gerçekleştiğini ifade eden Çeçen, "Kızılay Ankara Kan Merkezi'nden İnebolu'ya kan gönderilerek hastanın ihtiyacı karşılandı. Genel merkezimiz, Kastamonu Kızılay Kan Merkezi'nin aralık ayında hizmete açılacağını bize bildirdi. Bu durumda ihtiyaç duyulan kana daha çabuk ulaşılmış olacak" dedi. Çeçen, geçen hafta İnebolu'da düzenlenen kampanyada 137 ünite kan bağışı yapıldığını hatırlatarak "Bir ünite kan 3 can kurtarıyor. Halkımıza bu mesajı vererek kan bağışının artmasını sağladık. Herkes bir gün kan ihtiyacı duyabilir. Önümüzdeki aylarda bağış miktarını daha da artırmayı planlıyoruz. Kızılay Kan Merkezi'nin açılması bu anlamda büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: