Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin:

Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada halkın katkılarıyla güçlendiğini belirterek,...

Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada halkın katkılarıyla güçlendiğini belirterek, bu başarı serüveninin en değerli aktörlerinin Eskişehir halkı olduğunu söyledi.

Şube binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Girgin, Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanlığı olarak Avrupa Birliği tarafından Türkiye’de ilk ve tek akredite edilen bir kurum unvanıyla Eskişehir’deki gençlere fırsatlar sunduklarını kaydetti.

Afet ve İlkyardım İş Birliği projesi kapsamında 4 ülkeden gelen misafirlerin bir hafta süresinde kentte olacağını aktaran Girgin, “Uluslararası proje, eğitim, gönüllülük ve toplantılarla buluşturuyoruz. Özellikle bugün gerçekleşmeye başlayan ve Romanya, Azerbaycan, Moldova ile Ermenistan’ın katılım sağladığı Afet ve İlkyardım İş Birliği projesi ile de ilimizde bir hafta boyunca Eskişehir Kızılay gençlik kolları üyelerimizle bu ülkelerden gelen katılımcılar afet durumlarındaki ortak çalışmalar üstüne bir proje gerçekleştirecekler. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek yürürlüğe giren projemiz Türk Kızılayı nezdinde ilk kez gerçekleşiyor. Bir hafta sonra 4 gencimizi de Romanya’ya gönderiyoruz. Fransa’dan, İtalya’dan, Danimarka’dan gelen gönüllülerimizle ücretsiz dil kurslarından İngilizce ilk yardım eğitimlerime kadar ilimize yakışır şekilde her gencimizin katılabileceği, ücretsiz yurt dışı ile tanışabilme fırsatları sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşanın ardından Girgin, Kızılay’a 4 arsa bağışlayan Bayram Yüksel Uça’ya plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: