Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

İZMİR (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van depreminden sonra Türk Kızılayı'nın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini

İZMİR (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van depreminden sonra Türk Kızılayı'nın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Türk Kızılayı Bölge Toplantısı'nda konuşan Akar, Van depreminin ardından bölgede 80 bin çadır kurduklarını, insanların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Türkiye'nin tüm bölgelerinden Van'a 30 bin yardım tırı gönderildiğini kaydeden Akar, "Bu yardımlar devletimizin, Türk milletinin ve Türk Kızılayı'nın ortak başarısıdır. Van depreminden sonra Türk Kızılayı üzerine düşen görevi yerine getirdi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İslamiyet'in fedakarlığı, paylaşmayı emrettiğini, Türk Kızılayı'nın da bu emirleri yerine getirdiğini söyleyen Akar, "Kızılaycılık dinimizin emridir" dedi.

Akar, kurumunun afetlerde rüşdünü ispat ettiğini belirtti.

-Somali'deki çalışmalar-

Türk Kızılayı'nın vatandaşların bağışlarını Somali'ye ulaştırdığını bildiren Akar, artık Somali'de çocukların, bebeklerin, kadınların ölmediğini, kimsenin açlık yaşamadığını ifade etti.

Somali'de Türk vakfı kuracaklarını, Türk çeşmesi, camisi yapacaklarını kaydeden Akar, "77 iş makinesinin siparişini verdik. Onları Mogadişu'ya göndereceğiz. Mogadişu'da resmen kentsel dönüşüm olacak" dedi.

Türk insanının Somali'ye 100 milyon lira, Van'a 75 milyon lira yardımda bulunduğunu, yardım götürürken insan onurunu muhafaza ettiklerini ifade eden Akar, "Bir insanın karnını doyurabilirsiniz, onu enkaz altından çıkarabilirsiniz ama onurunu korumak çok önemli bir konudur. Türk Kızılayı dünyanın her tarafına yardım götürüyor ama bunları yaparken kimsenin gözyaşıyla reklam yapmıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: