Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Çadır ihtiyacı devam ediyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu...

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu çalışmaları sürmektedir, ancak çadır konusunda ihtiyaç devam etmektedir.” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar yaptığı yazılı açıklamada, halen 137’si profesyonel 240’ı gönüllü olmak üzere toplam 377 Kızılay görevlisinin afet bölgesinde görev yaptığını belirtti. Şu ana kadar 1’i Van’da, 2’si Erciş’te olmak üzere afet bölgesinde toplam 3 çadırkent kurulduğunu kaydetti. “Bölgede gıda, beslenme, sağlık ve enkaz kaldırma gibi hizmetlerde hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır.” diyen Akar, yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu çalışmalarının sürdüğünü ancak bu konudaki ihtiyacın devam ettiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Türk Kızılayı depolarındaki stoklarından 20 bin 371 çadırı bölgeye sevk ettiğini, 12 bin 891 adet çadırı afetzedelere dağıttığını belirten Akar, “Kızılay’ın İzmir, Ankara, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Düzce ve İzmit Depolarındaki stoklarında bulunan 8 bin 668 adet çadır da Adnan Menderes (İzmir) Atatürk Havalimanı (İstanbul) ve Sabiha Gökçen (İstanbul) havalimanlarından gün içerisinde kalkacak uçaklarla bölgeye ulaştırılacaktır. Türk Kızılayı’nın bölgede kurmayı planladığı çadır sayısı 30 bin adettir. Türk Kızılayı, depremin üzerinden 48 saat geçmeden 20 bin çadırı afet bölgesine göndererek tarihinin en büyük afet sevkıyatını gerçekleştirmiştir.” açıklamasını yaptı.

Akar, bölgede çadır ile ilgili yaşanan sıkıntının sebebini şöyle aktardı: "Van ve Erciş’te afetten etkilenen 600 bin afetzede bulunmaktadır. Afetzedeler gerek artçı depremlerin devam etmesi gerek evlerine giremeyecek durumda olmalarından dolayı çadıra ihtiyaç duymaktadır. Bölgedeki tüm çadır ihtiyaçlarının giderilmesi için 120.000 adet çadır kapasitesine ihtiyaç vardır. Bu nedenle Türk Kızılayı ve Afet Koordinasyon Merkezi gerçek ihtiyaç sahiplerine çadır ve yardım malzemelerini ulaştırmaya çalışmaktadır. Çadır sıkıntısının yaşanmasının bir diğer önemli sebebi de afetzedelerin kendi evlerini ve yakın çevresini terk etmeme isteğidir. Evlerini ve hayvanlarını bırakmak istemeyen afetzedeler merkezi yerlerde oluşturulan çadırkentlere yerleşmeyi reddetmektedir. “

Reklam
Reklam

Açıklamada, Türk Kızılayın yardım malzemelerinin her afette ortaya çıkan bazı kişiler tarafından yağmalanmaya çalışıldığına da dikkat çekilerek, “Alanda görev yapan bakanlarımızın, valilerimiz ve emniyet müdürlerimizin zamanında aldığı önlemlerle bu olumsuz görüntüler önlenmiştir.” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz