Türk Kızılayı kan merkezlerini alarm durumuna geçirdi

Van’da depremde yaralanan ve enkaz altından çıkarılan afetzedeler en yakın hastane ve sağlık merkezlerinde tedavi...

Van’da depremde yaralanan ve enkaz altından çıkarılan afetzedeler en yakın hastane ve sağlık merkezlerinde tedavi altına alınıyor. Türk Kızılayı, afetzedeler için ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye en yakın kan merkezlerini alarm durumuna geçirdi.

Depremin meydana geldiği bölgeye yakın olan Türk Kızılayı Kan Merkezleri’nden yaralılar için gerekli kan ürünleri, ilgili hastanelere ulaştırılıyor. İlk etapta sağlık kurumlarına Erzurum, İzmir ve Ankara Bölge Kan Merkezleri’nden toplam 1.500 ünite kan gönderildi. Gönderilen kanların içinde negatif kan sıkıntısı bulunmuyor. Türk Kızılayı stoklarında hazır bulunan muhtelif kan gruplarından 18.000 ünite kan da ihtiyaçlar doğrultusunda hazır bekletiliyor.

Reklam
Reklam

BÖLGEDEKİ HASTANELERLE İRTİBAT SAĞLANDI
Bölgedeki tüm hastaneler ile iletişim haline geçilerek her türlü kan ürünü ihtiyaçlarının karşılanacağı bilgisi verildi. Bölgeye en yakın konumda olan Van ve Erzurum Bölge Kan Merkezi’nde hazır bulunan 3000 ünite kan da ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili hastanelere gönderilecek. Ayrıca kan bağışlamak isteyen tüm vatandaşlar Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri’ne giderek kan bağışında bulunabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz