Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç:

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Atatürk’ün “Heyet-i Temsiliye Reisi” olarak Kayseri’ye gelişlerinin 93.yıldönümü...

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Atatürk’ün “Heyet-i Temsiliye Reisi” olarak Kayseri’ye gelişlerinin 93.yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamasında, “Milli mücadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur” dedi.

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Milletten gerekli desteği alan Mustafa Kemal Paşa, bağımsızlık meşalesini il il dolaşarak yakmış ve tüm dünyada ezilen milletlere örnek olmuş bir başarının kazanılmasını sağlamıştır. Kayseri Atatürk’ün en fazla ziyaret ettiği şehirlerden biridir. Heyet-i Temsiliye reisi Mustafa Kemal Paşa ve heyet üyeleri 19 Aralık Cuma günü akşamı Kayseri’ye gelmişlerdir. Kayseri’liler hava soğuk ve karlı olmasına rağmen yaya, atlı, arabalı olmak üzere Çifte Kümbetler, Kumarlı ve Kayırhan’a kadar yolun iki tarafını doldurarak, ‘milli kahramana layık’ bir şekilde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını karşılamışlardır. Akşam vakti kar yavaş yavaş yağarken Mustafa Kemal Paşa’nın otomobili görülmüştür. Çifte Kümbetler’de otomobilinden inerek Kayserilileri selamlayan Mustafa Kemal Paşa atlı birliklerin sevgi halesi içinde yoluna devam etmiştir.

Reklam
Reklam

Ulu Önderin vefatından sonra Anıtkabirin yapılması kararlaştırılınca Kayseri’liler Koramaz dağından taş kesip Anıtkabir’e götürdüler ve Kayseri Zincidere’den taş ustaları Anıtkabir’in yapımında emek harcadılar.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk milletinin bağımsızlığı için büyük emekler harcayan nice insanımıza, bu uğurda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Kayseri ili olarak yurt sathında yürütülen bu önemli mücadelede Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile aynı saflarda yer alan halkımızla Ulu Önderin yanında yer aldıkları ve o günün şartlarında her türlü sıkıntıya katlandıkları için gurur duyuyoruz. Ruhları şad ve mekânları cennet olsun.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: