Türk Kızılayı Kurban Bedelini 675 Tl Olarak Belirledi

Türk Kızılayı “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası” çalışmasını bu yıl da sürdürerek kampanyada bir kurban bedelini...

Türk Kızılayı “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası” çalışmasını bu yıl da sürdürerek kampanyada bir kurban bedelini 675 TL olarak açıkladı.

Türk Kızılayı son 6 yıldır yürüttüğü “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası” çalışmasını bu yıl da sürdürerek yüz binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlıyor. Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bazı suiistimallerin önüne geçilerek, şeffaf ve açık bir kampanya yürüttüklerini belirtti. Bir kurban bedelinin 675 TL olarak belirlendiğini kaydeden Akar, bağışta bulunan kişilerin kredi kartına 3 taksit imkanıyla bağışta bulunabileceklerini söyledi. Türk Kızılayı’na vekaleti verilen kurbanların hijyenik koşullarda, sertifikalı kasaplarla ve din görevlileri tarafından duaları yaptırılarak kesildiğini ifade eden Akar, “Tüm bu işlemler noter huzurunda gerçekleştirilip, Et Balık Kurumu tarafından konserve haline getiriliyor. Bu etler 800 gramlık konserve kutularına konularak yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Kurbanda Kızılay Modeli’nin amacının, vatandaşlarının kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak olduğunu dile getiren Akar, “Kurban kampanyalarını Et-Balık Kurumu ile birlikte yapıyoruz. Daha sonra kesilen kurbanlar soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor” diye konuştu.

Türk Kızılayı’nın kurban etlerinin diğer etlerle karıştırılmadığını vurgulayan Akar, “Bizim etlerimiz ayrı yerlerde saklanıyor. Farklı şekilde damgalanıyor. Sadece Türk Kızılayı’nın kestiği etler bu konservelere giriyor” açıklamasında bulundu.

Kesilen kurbanlarının fiyatının piyasaya göre biraz daha yüksek olmasının sebebini açıklayan Akar, “Bizim hayvanlarımızın ağırlığı fazladır. Bu ağırlığa göre de bu fiyatlar düşüktür” dedi.

“Kurban İbadettir. Kurban bağış değildir” diyen Akar, “Vatandaşlar, 168 ücretsiz Kızılay Çağrı ve Bağış Hattı’ndan, Kızılay ortak bağış hesabı bulunan bankalardan, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Türk Kızılayı şubelerinden bağışlarını yapabilirler” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kurban bağışlarında bu yıl limit koymadıklarını belirten Akar, vatandaşların kurbanlarının kesildiğinden emin olmaları ve içlerinin rahat etmesi için bazı uygulamalar yaptıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Kurban kesim süreci kamera ile kayıt altına alınarak CD halinde bağışçının adresine gönderiliyor. Ayrıca kesilen kurbanın tadına bakmak adet olduğu için de kurban etinden elde edilen bir kutu konserve bağışçının adresine gönderiliyor. Ayrıca vatandaş kurbanının nerede ve ne zaman kesildiğini cep telefonuna gelen mesaj ile o anda öğrenebiliyor.”

Kesilen kurbanların 18 ay içerisinde dağıtılma süresinin olduğunu dile getiren Akar, 12 ay içerisinde etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: