Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi Heyeti Ünver’i Ziyaret Etti

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi Başkanı Cengiz Gülen başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında...

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi Başkanı Cengiz Gülen başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi yönetim kurulu üyesi Öcal Oğuz ile Türk Kızılayı Kayseri Hastanesi Lojistik Birim yöneticisi Murat Bilgili ve Türk Kızılayı Kayseri Hastanesi Halkla İlişkiler ve Kalite Direktörü Hülya Çimen’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak mevsim farkı gözetmeksizin mesai arkadaşları ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti. Belediye başkanlığı sürecini bir heyecan süreci olarak da değerlendiren Ünver, hizmetin halka götürülüşünün bir heyecan meselesi olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde hizmete kazandırılan modern pazaryerinin halkın bu yöndeki beklentilerini karşılayan bir özellik içerisinde olduğunu vurgulayan Ünver, bir pazarcı esnafı ile yaptığı kısa bir görüşmede Pazar esnafının “40-45 yıldır ne bu kadar satış yaptım ve nede böyle bir rahat ortamda bulunarak esnaflık yaptım.” şeklindeki ifadesinin pazaryerinin konumunu ortaya çıkardığını aktardı. Ünver, “ Pazaryerlerini bizim yaşatmamız gerekir. Bunun yaşaması için ciddi olarak üzerinde duruluyor. Türkiye’de böyle bir pazaryeri yok.Yürüyen merdiveni ,otoparkı,engelliler ve yaşlılar için asansör, kadın özel odası gibi sosyal üniteleri ile Nevşehir Modern Pazaryeri özellikle komşuluk ilişkilerinin de geliştirildiği bir merkeze dönüşüyor.Farklı mahallelerde yaşamalarına karşın artık ev hanımlarının ortak bir buluşma noktası haline geliyor pazaryeri.” dedi.

Ziyarette konuşan Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, mülkiyeti şubelerine ait bir alanda kreş yapılması ve yurt kurulmasına yönelik projelerinin bulunduğunu belirterek, Türk Kızılayı Genel Merkezi ile yapılan görüşmelerde yurt projesinin önümüzdeki süreçte ele alınacağını, diğer kreş yapımına ilişkin çalışmaların da önümüzdeki günlerde hızlandırılmasının karar altına alındığını ifade etti. Nevşehir’de özellikle Zahire Pazarı esnafının Türk Kızılayı’nın ihtiyaç sahipleri ile aralarında köprü oluşumuna önemli oranda katkılar sağladığını aktaran Gülen, Zahire Pazarı esnaflarına şube olarak müteşekkir olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye’de dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi sosyal patlamaların yaşanmamasının en temel nedeninin Türk toplumunda sarsılmayan ve güçlü temellere sahip sosyal yardım anlayışının etkili olduğunu vurgulayan Ünver şöyle konuştu:

“Geçmişte eğer Türkiye’de sosyal patlamaların önüne geçilmişse sırf o, söz edilen anlayışın eseridir. Nevşehir sokaklarında artık 5-6 yıldan beri dilenen insanlara rastlanmıyor.Şimdi neredeler.? Çünkü artık yok.Şunu kabul etmek gerekiyor,bu kentin de artık kadrolu diyebileceğimiz dilencileri vardır köşe başlarında. Artık Nevşehir’de yaşayan insanların yaşamlarından bir parçası haline gelmiştir. Gözlerde hiç hafif gözükmezler. Bir şehirde eğer bir köşe başında bir dilenci oturmuş elini açmış Allah rızası diyerek dileniyorsa o şehirde belediye başkanı yoktur. Eğer belediye başkanı varsa sokakta dilenen insan olmayacak demektir. Onun birini seçeceksiniz ya isminizle cisminizle sokaklarda yok olacaksınız insanlar dilenecek veya isminizle cisminizle var olacaksınız sokakta insanlar dilenmeyecek. Sokakta Allah rızası için bir ekmek parası diye bağıran bir insan varken, burada bir belediye başkanı oturup sıcak ortamında çayını içemez. Eğer içiyorsa da vallahi de billahi de haram içer. İnsanlar aç oldukları, açıkta oldukları ve imkanları olmadıkları için dilenirler. Eğer insanlar, siz bu imkanları sağlamanıza karşın halen dilencilik yapıyorsa üç kağıtçılık yapıyordur. Özellikle Cuma günlerinde kentin dışından gelen ve buranın özelliğini bilmeyen insanların cami çıkışlarında dilendikleri gözlemleniyor, onları da zaten bizim resmi ve sivil giyimli zabıta arkadaşlarımız alıp karınlarını doyurup kent dışına çıkartıyorlar. “

Reklam
Reklam

Ziyarette, Türk Kızılayı Kayseri Hastanesi Lojistik Birim yöneticisi Murat Bilgili ve Türk Kızılayı Kayseri Hastanesi Halkla İlişkiler ve Kalite Direktörü Hülya Çimen Kayseri’de gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin olarak Belediye Başkanı Ünver’e bilgiler aktardılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz