Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Aksu: "Türkiye'de Şu An 2,2 Milyon Ünite Kan Ihtiyacı Bulunuyor"

Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor İpek Aksu, Türkiye'de şu an 2,2 milyon ünite kan ihtiyacı bulunduğunu

Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor İpek Aksu, Türkiye'de şu an 2,2 milyon ünite kan ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Aksu, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nin Osmaniye, Adana, Mersin ve Hatay illerini kapsadığını anlattı.

Vali Cerrah'a Osmaniye'deki faaliyetleri hakkında detaylı bilgi veren Aksu, "Türkiye'de şu an 2,2 milyon ünite kan ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyacın tamamını Türk Kızılayı'nın karşılaması planlandı. Türk Kızılayı'nın tüm altyapısını buna göre düzenlendi" dedi.

Reklam
Reklam

Bölge olarak yılda yaklaşık 150 bin ünite kan topladıklarını anlatan Aksu, çocuklara ve gençlere kan verme konusunda eğitim verdiklerini ifade etti.

Vali Cerrah ise kan verme konusunda bilinçli olunması gerektiğini kaydederek, "Kan bağışı konusunda özellikle okullarda eğitim vermemiz gerekiyor. Sizlerin gönüllülerden kan toplama çalışmalarınızın yanı sıra çocuklarımızı, gençlerimizi eğitmeniz ve onları kan vermeye yönlendirmeniz de çok önemli" dedi.

Aksu'ya, ziyaretinde Adana Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ümit Tokgöz de eşlik etti.

Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz