Türk Kızılayı Yardım Elini Burmalı Müslümanlara Uzatıyor

Yaşadıkları şiddet ve katliamdan sonra ülkeleri Mynmar’ın Arakan bölgesinden kaçarak Bangladeş’e sığınan Burmalı Müslümanlara Türk...

Yaşadıkları şiddet ve katliamdan sonra ülkeleri Mynmar’ın Arakan bölgesinden kaçarak Bangladeş’e sığınan Burmalı Müslümanlara Türk Kızılayı yardım elini uzatıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet yardımların dağıtılması ve insani yardım operasyonunun devamında neler yapılacağına ilişkin tespitleri yapmak için Bangladeş’e gidiyor. Genel Başkan Akar, Bangladeş’e gitmeden önce, konuya ilişkin olarak Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklama yapacak.

Yardım elini dünyanın her tarafına uzatan, milyonlarca insanın yarasını saran Türk Kızılayı, Mynmar’da yaşanan katliamlara da kayıtsız kalmadı. Burmalı Müslümanlara yönelik başlatılan saldırıları ve sonrasında yaşanan göçleri ilk gününden itibaren takip eden, ülkedeki yetkililerle görüşme halinde olan Türk Kızılayı, Bangladeş’e sığınan Burmalı Müslümanların ihtiyaçlarını tespit etmek için harekete geçti. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar öncülüğündeki heyet Bangladeş’e gitmek için hazırlıklarını tamamladı. Heyet ilk önce Dhaka şehrinde temaslarda bulunacak.

Reklam
Reklam

Dhaka’da Bangladeş Kızılayı ile mutabakat zaptı imzalayacak olan Genel Başkan Akar ve beraberinde heyet, yardımların bir kısmını buradaki Burmalı Müslümanlara dağıtacak. Mynmar’a en yakın ve aynı zamanda sığınmacıların en yoğun olduğu bölge Cox’s Bazar’a da gidecek olan Genel Başkan Akar ve Türk Kızılayı heyeti, buradaki kamplarda da gıda yardımlarının dağıtımını yapacak. Heyet son olarak Chittagong şehrinde de gıda dağıtımında bulunacak.

Türk Kızılayı’nın yardımlarını Burmalı Müslümanlara ulaştırmak için Bangladeş’e hareket edecek olan Genel Başkan Akar, hareket öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz