Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi’nden Başsağlığı Mesajı

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi İkinci Başkanı Murat Uzun dün hayatını kaybeden Deprem Bilimci ve Türk...

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi İkinci Başkanı Murat Uzun dün hayatını kaybeden Deprem Bilimci ve Türk Kızılay’ı Genel Başkan Başdanışmanı, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Murat Uzun yazılı mesajında şu ifadelere yer verildi: “Türk bilim insanı, jeofizikçi, eğitimci, Türkiye’nin deprem dedesi ve Türk Kızılay’ı Genel Başkan Başdanışmanı, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın vefatı tüm Türkiye’de olduğu gibi Türk Kızılayı camiamızda da derin üzüntü oluşturdu. Türk Kızılayı ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi' ve 'Afet Zararlarını Azaltma Programı’ koordinatörlüğünü yürüten Ahmet Mete Işıkara 2012 yılında bu kapsamda Zonguldak’a da gelmiş ve ilimiz ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye’de deprem bilincinin yerleşmesi, afet zararlarının azaltılması, insanımızın ve ülkemizin afetler karşısında daha güvenilir yarınlara kavuşması için sağlığının elvermediği zamanlarda dahi il il dolaşarak Türkiye için büyük bir özveri ile çalışmıştır. Ne ilerleyen yaşı nede bozulan sağlığı heyecanını azaltamamıştır. Mesleğine olan aşkıyla örnek bir bilim insanı olmasının yanında Türkiye’de yediden yetmişe hepimizin kalbinde sevgi tohumları yeşertmiş, halkımızda onu bilim insanı olmasının yanı sıra gönül insanı olarak taçlandırmıştır. Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’ya cenab-ı Allah'tan rahmet, başta aile ve yakınlarına, Kızılay camiasına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı dileriz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: