Türk Kızılay’ından Depremzede Öğrenciler İçin Kamp Organizasyonu

Türk Kızılay’ının depremden etkilenen Van ve Erciş’teki 370 öğrenciyi gruplar halinde Bursa Mudanya’da bulunan Uluslararası...

Türk Kızılay’ının depremden etkilenen Van ve Erciş’teki 370 öğrenciyi gruplar halinde Bursa Mudanya’da bulunan Uluslararası Gençlik ve Sağlık Kampı’na götürüleceği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Kızılay’ı Van Şubesi Başkanı Yalçın Özdemir, ilk grup için 84 kız öğrencinin müracaat ettiğini, ancak sadece 74 öğrenciyi götürebileceklerini ifade etti. Özdemir, “Depremden etkilenen çocukların her yönüyle eğitici ve eğlendirici bir tatil yaşamaları için Türk Kızılay’ı büyük bir çaba ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Ormanın denizle birleştiği doğa harikası bu kampta yapacakları tatilin çocuklarımızın depremle bozulan psikolojilerinin ve morallerinin düzelmesine, görgü ve bilgilerinin artmasına büyük bir katkısı olacağından eminim” dedi.

Reklam
Reklam

Van’dan 240, Erciş’ten ise 130 öğrencinin katılacağı kamp için yolcu edilen ilk kız grubunun dönüşlerinin ardından 2 devre halinde erkek öğrenciler de kampa gönderileceğini anlatan Özdemir “Türk Kızılay’ı olarak her zaman halkımızın yanında olmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: