Türk Kızılayının 146. Kuruluş Yıl Dönümü

 Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Türk Kızılayının 146. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Türk Kızılayının 146. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Aygün, mesajında, Türk Kızılayının 11 Haziran 1868 yılında bir grup idealist Osmanlı hekimi tarafından kurulduğunu belirtti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılay ismini verdiği kurumun, 146 yıldır ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Aygün, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin onların yanında oluyor ve yaralarını sarıyor. Türk halkından aldığı güç ve destekle, 146 yıldır ülkemizde ve dünyada meydana gelen tüm doğal afetlerde, kriz ve savaşlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı bir buçuk asra yaklaşan tarihi birikimiyle ülkemizin en köklü yardım kuruluşu olma onurunu taşımaktadır. Sayısız ulusal ve uluslararası önemli olaylara müdahale etmiş ve kurumsal hafızasına nakşetmiş devasa bir kurum olan Türk Kızılayı 146. kuruluş yıl dönümünü ülke genelindeki milyonlarca üyesi, gönüllüsü ve destekçisiyle kutluyor. Türk Kızılayı dün olduğu gibi bugün ve yarın da insan onurunun korunması doğrultusunda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: