Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu

Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu Sinop'ta başladı.

Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu Sinop'ta başladı.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan yaptı.

Sempozyuma Sinop Valisi Ahmet Cengiz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Temasını "İlk Çağlardan Günümüze Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim Bilimlerinde Gelişmeler" konusunun oluşturduğu sempozyumda Türk kültür coğrafyasında Türklerin eğitimine yönelik tarihsel süreç, mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınması yoluyla Türklerin eğitim hayatına ilişkin konular akademik ortamda tartışılacak.

Reklam
Reklam

Aynı zamanda bu isimle düzenlenen ilk sempozyum olma özelliğine sahip sempozyum için 50 farklı üniversiteden bilim kurulu oluşturuldu.

Sempozyum, 3 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

Muhabir: Halit Gümüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: