Türk, Kürt Ve Arap Muhtarlar Çözüm Sürecine Destek Verdi

Adana’da bir araya gelen Türk, Kürt ve Araplardan oluşan muhtarlar çözüm sürecine destek verip, siyasi...

Adana’da bir araya gelen Türk, Kürt ve Araplardan oluşan muhtarlar çözüm sürecine destek verip, siyasi partilerden sürece dahil olmalarını istedi.

Adana Seyhan Otel’de toplanan Türk, Kürt ve Araplardan oluşan 50’yi aşkın muhtar, hükümetin yürüttüğü çözüm sürecine destek verdi. Toplantı öncesi el ele tutuşarak birlik mesajı veren muhtarlar adına Barbaros Mahallesi Muhtarı Faik Ertem söz aldı. Türkiye’nin iki büyük sorunu olduğunu söyleyen Ertem, bunların ilkinin kimine göre terör, kimine göre Kürt sorunu; ikincisinin ise işsizlik olduğunu vurguladı. Her iki sorundan kurtulmanın tek çaresinin ise çözüm sürecinin başarı ile sonuçlanması olduğunun altını çizen Ertem, bunu için herkesin elini taşın altına koymasını istedi.

Reklam
Reklam

Mahallelerindeki vatandaşların tüm siyasi partilerin çözüm sürecine dahil olmalarını istediğini ifade eden Ertem, “Bin yıldır birlikte yaşamış kardeş halklar, son otuz yıl içerisinde çok büyük acılar yaşamıştır. Bizler artık analar ağlaması, akan kan dursun, Türkiye’de yaşayan tüm halkların dil, din, mezhep ayrımı yapılmaksızın kardeşçe yaşamalarını, tüm halklarımızın huzurlu, sağlıklı, mutlu yarınlar için yaşadığı bu güzel vatanımızın refah ve gelişmesi için, güzel yarınlar için çözüm sürecini destekliyoruz.” dedi.

Tüm siyasi partilerin sürece dahil olmalarını isteyen Ertem, “Bin yıldır birlikte yaşamış, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kore’de ve Kıbrıs’ta düşmanlara karşı omuz omuza savaşmış, şehit olmuş Türk, Kürt, Arap ve tüm diğer halklarımızın nice bin yıllar beraber, kardeşçe yaşamak umudu ile çözüm sürecini destekliyor, bu çözüm sürecinde emeği olan siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine kişi ve kuruluşlara saygılarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: