"Türk Lehçelerinin Söz Varlığı" Konulu Panel

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından "Türk Lehçelerinin Söz Varlığı" konulu panel düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından "Türk Lehçelerinin Söz Varlığı" konulu panel düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Yrd. Doç. Dr. Süleyman Efendioğlu, Yrd. Doç. Dr. Tuna Beşen Delice ile Arş. Gör. Esra Yavuz'un konuşmacı olarak katıldığı belirtildi.

Türkçenin yüzyıllar boyunca farklı coğrafyalarda işlene işlene günümüze ulaştığı ve gerek söz varlığı gerekse anlatım gücü itibarıyla dünyanın önemli dilleri arasında yerini aldığı ifade edilen açıklama, şu bilgilere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Bu büyük dilin bugün onlarca lehçesi, yüzlerce ağzı bulunmaktadır. Ancak bugüne kadar Türkçe'nin bütün lehçe ve ağızlarını içine alan kapsamlı bir sözlüğü hazırlanamamış, dolayısıyla Türkçenin zenginliğinden yeterince istifade edilememiştir. Oysa Türk dili bütün lehçe ve ağızlarıyla beraber tek bir dil ise bu dilin tek bir tane de sözlüğünün olması gerekir. Böyle bir sözlük hazırlandığında Türkçenin, kelime hazinesi itibarıyla dünyanın en zengin dillerinden birisi olduğu açıkça ortaya çıkmış olacaktır."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz