Türk Metal Başkanı Kavlak: Vekil seçilenlerin yemin etmemesini doğru bulmuyorum

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni...

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni boykot ederek, yemin etmeyen milletvekillerinin tavrını doğru bulmadığını söyledi. Kavlak, "İnsanların reylerini alıyorlar, kendilerini temsil etmeleri için meclise gönderiyorlar. Seçilmişsin meclise gelmişsin, ortak meclise girmemek senin insiyatifinde değil. Toplumun çıkarlarını gözetsin ve yasaların çıkarılmasında katkı sağlasınlar diye seçildiler." dedi. Kavlak, toplu görüşmelerde de belli noktaya geldiklerini, yeni bakanlar kurulunun kurulmasıyla birlikte anlaşacaklarını söyledi.
Türk Metal Sendikası Bursa Nilüfer şubesinin Kervansaray Termal Otel’deki genel kuruluna katılan Kavlak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Kavlak, Yüksek Seçim Kurulu’na tepki gösterdi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak şunları kaydetti: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye bir takım yaşamak zorunda ve bunları da yaşıyor. Öncelikle milletvekili seçilen arkadaşların eğer bir mahsuru varsa YSK tarafından aday edilmemesi gerekiyordu, seçildikten sonra arkadaşların içeride kalmasını çok doğru bulmuyorum. Yeni anayasaya gelince adı üstünde anayasa sadece iktidarı değil muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların müşterek hareketiyle toplumun tüm kesimini içine alarak, uzlaşarak bir anayasa çıkarılması tüm toplumu tarafından özleniyor. Anayasada neler olmasına yönelik daha önce başbakana ilettiğimiz bir rapor var. Zannediyorum, anayasa yeniden gündeme geldiği zaman yine tartışırız."
Ergenekon ve KCK sanıklarının aday gösterilmelerini de değerlendiren Kavlak, adayların YSK onayına sunulduğunu hatırlattı. Herkesin seçme ve seçilme hakkının olduğuna işaret eden Kavlak şöyle dedi: "Seçilme hakkı yoksa yasal olarak bunun önünde engel varsa YSK tarafından bunun yerine getirilmesi lazım. Aday olmasında şöyle mahsur var deyip bunu açıklaması gerekiyor. İnsanlar oy verdikten sonra, seçildikten sonra kişinin engellenmesini doğru bulmuyorum. Sevelim veya sevmeyelim, bunun örneği var. Bugün öyle yarın öbür türlü demek yanlıştır, bu çifte standart olur."

Reklam
Reklam

"MECLİSE GİRMEMELERİNİ DOĞRU BULMUYORUM, MİLLET KAVGA İSTEMİYOR"
Bir gazetecinin TBMM’yi boykot eden BDP ile yemin etmeyen CHP’nin tutumunu hatırlatması üzerine konuşan Kavlak, meclis çalışmalarına katılmamayı doğru bulmadıklarını söyledi. İnsanların, mecliste kendilerini temsil etmeleri için rey kullandığına dikkat çeken Kavlak, "Doğru bulmuyorum. Millet, reylerini kendilerinin temsili için veriyor. Meclise gitmişsin, artık oraya senin insiyatifinde değil, meclise girmemek. Millet onu meclise girsin, çalışsın, toplumun çıkarlarını gözetsin, yasaların çıkarılmasına katkı sağlasınlar diye seçti. Doğru bulmuyorum. Artık tartışmalardan kavgalardan bıktık, uzlaşma arıyoruz. Uzlaşma kültürünün yaygınlaşması lazım. Dünyada o kadar hızlı gelişmeler yaşanıyor ki kısır döngü içerisinde sürekli dönüp duruyoruz. Burnumuzun dibinde komsularımızda çok ciddi gelişmeler var. Türkiye’de bunlar konuşulmuyor. Kısır döngünün içerisinde sürekli kavga ediyoruz bizim toplumumuz kavga istemiyor uzlaşma istemiyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"YENİ BAKANLAR KURULU OLUŞTUKTAN SONRA TOPLU SÖZLEŞMEYİ BİTİREBİLİRİZ"
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile sürdürdükleri toplu görüşmelerde belli bir noktaya geldiklerini belirten Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "Bir sonucun çıkmasını umut ediyorum. Çarşamba günü bir noktaya geldik. Türkiye gündeminde çok yoğun şeyler var ki, 350-400 bin işçinin toplu sözleşmelerine yeri geliyor zaman yetmiyor. Yeni bakanlar kurulu oluştuktan sonra toplu sözleşmeyi bitirebiliriz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz