Türk Metal Üyeleri 4,6'lık Zammı Az Buldu

Bolu'da Türk Metal Sendikası üyesi 150 işçi, metal işçilerine verilmesi planlanan yüzde 4,6’lık zam oranını...

Bolu'da Türk Metal Sendikası üyesi 150 işçi, metal işçilerine verilmesi planlanan yüzde 4,6’lık zam oranını protesto etti.

İzzet Baysal Caddesi'nde saat 17.00'de toplanan işçiler, ellerindeki bayrak ve flamalarla sloganlar attı. İşçiler adına basın açıklamasında bulunan Türk Metal Sendikası Başkanı Özgür Elçi, "Bizler, emek denen o en yüce değerin temsilcileriyiz. Biz otomotiv, beyaz eşyada, elektronik ve demir çelikteki işyerlerinin mali tablolarını inceledik. Buna bağlı olarak bir talep hazırladık. 115 bin metal işçisi adına patronlarla masaya oturduk. Fakat bize komik denecek kadar az olan 4,6'lık bir zam önerdiler. Biz 'vicdan' dedikçe onlar 'cüzdan' dedi. Patronlar ucuzculuğa alışmış. Bize esnek çalışmayı dayatıyorlar. 'Sözleşmeye koyalım' diyorlar. Bunu kabul eden namerttir. Bu yaklaşımı protesto ediyoruz. Duyarsız kalmaya devam ederlerse olacaklardan biz sorumlu değiliz. Bugüne kadar gündemi patronlar belirledi ama bundan sonra gündemi işçiler belirleyecektir. Yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz