Türk Metal'den Eğitime Destek Sürüyor

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışanların öğrenci...

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışanların öğrenci çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretimlerine katkı amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan, sendika olarak ERDEMİR çalışanlarının çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretimlerine katkı amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi Kdz. Ereğli Şubesi olarak da bölgede eğitim ve öğretime desteğini sürdürdüklerini belirten Ercan, "Sendikamızın bölgemizde uygulamaya koyduğu yeni bir etkinlik de, ERDEMİR çalışanlarımızın öğrenci çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde ilçedeki dershanelerden daha uygun koşullarda faydalanması olacaktır. Bu amaçla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığımız liste doğrultusunda, 2 Mart 2012'de bölgemizdeki dershanelere gönderdiğimiz yazı ile ERDEMİR çalışanlarının çocuklarına uygulayabilecekleri indirimli fiyatlarını 23 Mart 2012'ya kadar sendikamıza bildirmelerini istedik. Talebimize ise belirlediğimiz sürede 10 dershane arasında 3 dershane yanıt vermiştir. Zamanında sendikamıza dönüş yapan dershanelere de yönetim kurulu olarak ziyaret ederek incelemede bulunduk. Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda, iki dershane ile ERDEMİR çalışanlarımızın çocuklarının daha uygun koşullarda eğitim ve öğretim hizmeti alabilecekleri yönünde anlaşmaya karar vererek gerekli anlaşmayı da imza altına aldık. Bu konudaki çalışmalarımız ve sonuçlarını ERDEMİR' de çalışan arkadaşlarımıza bilgi olarak aktardık. Öğrenci velileri 3 Nisan 2012 tarihinde anlaşma sağlanan dershanelerle görüşüp kayıt yaptırabilirler" dedi.

Reklam
Reklam

Anlaşma sağlanan iki dershane yetkililerine teşekkür eden Ercan, "Ancak, diğer 7 dershanenin duyarsızlığına ise üzüldüğümüzü bildirmek istiyoruz. Kurulma çalışmalarına başlanmasından itibaren Ereğli ekonomisinin can damarı konumundaki ERDEMİR ve çalışanlarından yıllarca önemli kaynak sağlayan 7 dershanenin bu tutumunu doğru bulmuyoruz. Türk Metal Sendikası ve ERDEMİR çalışanları olarak, anılan dershanelere yönelik tavrımız, sürekli göz önünde tutulacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan ve Mali Sekreter Sedat Taşdelen, iki dershane yetkilisi ile varılan anlaşmayı içeren protokolü şube binasında imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: