"Türk milleti yozlaşma sürecine sokuldu"

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şandır, Türk milletinin çok ciddi bir şekilde yozlaşma sürecine sokulduğunu ifade ederek, "Sosyal terör dediğimiz hadise, Türkiye'nin bölücü terörden çok daha ağırlıklı sorunu haline geldi" dedi.

Şandır, Kahramanmaraş'ta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de seçim yılının başladığını ve bu sürecin Türkiye'de yeni bir siyasi iradenin düzenlenmesi olacağını söyledi. AK Parti iktidarının sona yaklaştığını öne süren Şandır, "Artık finali oynuyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin 4. yılını doldurduğunu ve bu sürede bin 461 gün geçtiğini söyleyen Şandır, "Ne tesadüf ki Osmanlı'nın yıkılış süreci de bu kadar sürdü. Bir imparatorluk yıkıldı bir yalan iktidarı da aynı sürede tükendi. Tahribat olarak bakacak olursanız AK Parti'nin bin 461 gün süren bu iktidarında Türkiye'den neleri kurtarabileceğimizi hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin seçim meydanlarında "3 Y" ile mücadele sözü verdiğini hatırlatan Şandır, "Yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceklerdi, yasakları kaldıracaklardı. Ne yazık ki bugün bu "3 Y"ye bir "Y" daha eklendi. Yoksulluk bitmedi azaldı. Ülkemizde 20 milyon insan yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bu iktidar döneminde tarımdan vazgeçen insan sayısı 500 bine yaklaştı. Açlık sınırı altında yaşayan insan sayımızı 1 milyonun üzerinde. Türkiye'de sadece rantiyeci sınıfının varlıkları arttı" dedi.
Türkiye'de tek kar eden iktisadi kuruluşların bankalar olduğunu belirten Şandır, "Yani para satan kuruluşlar. Memurun, çiftçinin, emeklinin gelirlerinde bir artış olduğunu söylemek koca bir yalan. Bir de AK Parti'lilerin gelirleri arttı. Bir de yabancıların gelirleri arttı. Ülkemizde bankaların yüzde 37'si yabancıların eline geçmiş bulunuyor. Uluslararası rekabet gücü bulunan milli kuruluşlarımız yabancı sermayenin eline geçti. Ülkemiz, fabrikalarımız hatta topraklarımız hızla yabancıların eline geçiyor. Dolayısıyla bu yoksullukla mücadele meselesi koca bir yalan. Eskiden ihalelerle yolsuzluk yapılırdı şimdi kanun çıkartarak yolsuzluk yapılmaya başlandı. Cumhuriyet tarihinin yolsuzlukla suçlanacak en büyük hükümeti AK Parti hükümeti olacaktır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarı döneminde 1. Dünya Savaşı'nın tahribatı boyunda tahribatlar olduğunu iddia eden Şandır, "Bin 461 gününü dolduran AK Parti iktidarı, milleti aldatmış ve kandırmıştır. Türkiye'yi Türk toplumuna üretimden uzaklaştırdılar bir tüketim toplumu haline getirdiler. Artık çiftçimiz üretmiyor, sanayicimiz üretmiyor. Yabancının parasıyla yabancının malını tüketen bir toplum haline geldik. Türk milleti çok ciddi bir şekilde yozlaşma süreci içerisine sokuldu. Sosyal terör dediğimiz hadise zannediyorum Türkiye'nin bölücü terörden çok daha ağırlıklı sorunu haline geldi" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği'nin son olarak açıkladığı ilerleme raporunu Sevr'i hortlatmak olarak yorumlayan Şandır, "Artık can güvenliğimizi ABD'nin koordinasyonuna havale ettik. Ekonomimizi IMF'ye, medenileşmemizi ve hukukumuzu da AB'ye. Kırmızı çizgilerimiz kaldı mı? Milli politikalarımız kaldı mı?" dedi.

Irak'ta bir Kürt devleti kurulmasına müsaade edilmemesi gerektiğini de kaydeden Şandır, "Irak'ın kuzeyinde kurulacak Kürt devleti ,'Kürdistan' diye tanımlanan coğrafyanın güneyinde kurulmuş olacaktır. Kuzeyi Türkiye. ABD'nin yayınladığı Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye'nin 17 vilayetini kapsayan kesimi de Kürdistan olarak ilan ediyorlar. Bunun merkezi Irak ve kuzeyi olacaksa, Türkiye olarak buna müsaade etmemiz gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında, Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin bir soruyu cevaplandıran Şandır, "Bu konu üyelik veya genel başkanlık adayı meselesi değildir. Ümit Özdağ bu güne kadar ülkücü hareket içerisinde olmadı" dedi. 1965'ten bugüne kadar MHP kongrelerinin çok adaylı, tartışmalı bazen de kavgalı geçtiğini hatırlatan Şandır, şunları söyledi:

"MHP demokratik bir partidir. MHP'nin her seçimi çok adaylı ve çok hareketlidir. Tartışmalıdır. Bu MHP'nin demokratik yapısının, demokrasi inancının sağlığının ifadesidir. Ümit Özdağ konusu üyelik veya genel başkan adaylığı meselesi değildir. Ümit Özdağ meselesi ülkücülük meselesidir. Biz Ümit Özdağ'ın ülkücülüğünü tartışmaktayız. Özdağ bugüne kadar ülkücü hareket içerisinde olmamıştır. Unvanınızla, uzmanlığınızla, kişiliğinizle bir başka partiye genel başkan adayı olabilirsiniz ama burası MHP'dir. İdeolojik bir kadro hareketidir. 1965 yılından bu yana devam eden bu süreçte gerek ülkücülük hareketinde gerekse yönetiminde bulunmayan bir insanın geçmişini anlatamayan, geçmişindeki ilişkilileriyle ilgili açıklık getiremeyen birinin "ülkücüyüm" diye MHP'ye üye olması ve aday olması mümkün değildir. Özdağ'ın üyelik meselesi yargıya intikal etmiştir. Yargı üyeliğini henüz kabul etmemiştir. Yargıtay'ın kararı; yargı süreci tamamlanıncaya kadar geçici olarak üyeliğinin belgesi verilmiştir. MHP, Yargıtay'ın bu kararına istinaden il başkanlarının vesayeti ve talebi üzerine Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda oy birliğiyle Ümit Özdağ'ın geçici üyeliği tedbirli olarak kesin ihraç kararıyla Merkez Disiplin Kurulu'na verilmesi kararlaştırılmıştır. Böylece Özdağ'ın geçici üyeliği ortadan kaldırılmıştır. Bizim üyemiz değildir. Bunun üzerine Özdağ mahkemeye müracaat etmiştir. Mahkemede bu talebi reddetmiştir. Dolayısıyla Özdağ'ın üye olabilmesi, genel başkan adayı olabilmesi söz konusu değildir, mümkün değildir. Özdağ bizim için dibi görünmeyin bir kuyu. Biz dipsiz kuyudan su içmeyiz".

Reklam
Reklam

Şandır'ın basın toplantısına, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Salman Özdoğan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ile partililer katıldı.