Türk Milli Takımı, İtalya basınında

ROMA (İHA) - Portekiz yenilgisinin ardından İsviçre'yi 2-1 mağlup eden ve bu akşam Çek Cumhuriyeti ile grubun final maçında karşı karşıya gelecek olan A Milli Takım, İtalyan basınında geniş yer buldu.

Tuttosport Gazetesi maçı "Çekler Türklere karşı", "Terim Arda'yı Çeklerin menteşesini sökmek için onayladı" başlıklarıyla verirken, bir başka manşette ise "Tarihi gün", "İki takımda penaltılara kalabilir" şeklinde oldu.

Corriere Dello Sport Gazetesi ise, "Çeklere karşı Volkan'ın elleri" manşetiyle başrolde kaleci Volkan'ı göstererek, penaltılara kalırsa en büyük rolün Volkan'a düşeceğini yazdı.

Reklam
Reklam

La Gazzetta Dello Sport da, "Volkan Çeklere karşı" manşetiyle yer verdiği haberde, "Avrupa Şampiyonası'nda bir ilk bu akşam yaşanabilir" diyerek maçın berabere bitmesiyle penaltılarla sonucun belli olma ihtimalinin fazla olabileceğini kaydetti. Gazete, kaleci Volkan'ın Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'ne çıkmasında kurtardığı penaltılarla büyük rol oynadığını da belirtti. La Gazzetta Dello Sport, Fatih Terim'in açıklamalarına da yer vererek, Fatih Terim'in "İnşallah maçı penaltılara gitmeden kazanırız" sözünü ön plana çıkarttı.