Türk Ocağı 4+4+4 Eğitim Sistemini Eleştirdi

Türk Ocağı Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim, yaptığı basın açıklaması ile 4+4+4 yeni eğitim sistemini...

Türk Ocağı Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim, yaptığı basın açıklaması ile 4+4+4 yeni eğitim sistemini eleştirerek, “Sorunlarımızın çözümünde en güvenilir anahtar Türk Öğretmenidir. Onların fedakârlığı ve hassasiyeti, sıkıntıların aşılmasında önemli bir yapı taşı olacaktır” dedi.

Yeni bir eğitim yılına başlarken basın açıklaması yapan Başkan Çekim mesajında; “Bu gün yeni bir öğretim yılına başlarken eğitimle ilgili bir çok konu hepimizi yeniden düşündürüyor. Ülkemizde her şeyden önce beş misli artan nüfusa iyi bir eğitim veremediğimizden, kalite ve nitelik eksikliği her alanda kendisini hissettiriyor. Özendiğimiz gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmayı içtenlikle istememize rağmen, bunun yolunun ve yönteminin ne olması gerektiğini bir türlü kavrayamadı.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

OLUMSUZLUKLAR YUMAĞI

"Latin harflerini alıp okuma yazma oranını yükseltince eğitim meselesinin halledileceğini düşündük" diyen Çekim; “Uygulanan politikalar modernleşme isteği ile gelenek ve kültür dokusu arasındaki gerilimi ortadan kaldırmadığı gibi büsbütün artmasına yol açtı. Halkla okumuşlar arasındaki zıddiyet giderek keskinleşti. Toplumuna ve değerlerine yabancılaşan aydınlarımız görüş ve düşüncelerine bekledikleri desteği bulamayınca, bunun nedenlerini kendilerinde aramak yerine halkı suçlamaya kalkışıyorlar. Kendi zihniyet dünyalarına uygun bir düzen oluşturmak amacıyla meşru olmayan yollara yönelmekte sakınca görmüyorlar. 27 Mayıs darbesiyle başlayan ve bir ara her on yılda tekrarlanan müdahaleler, demokrasinin yerleşmesini doğal olarak engelledi. Milli iradeyi temsil eden, çoğunluğun isteklerini karşılayan, süreklilik gösteren istikrarlı yönetimlerin oluşmaması sonucunda en kritik dönemleri müsrifçe harcamış olduk” dedi.

SAYI MI?, NİTELİK Mİ?

'Kimse hayal kurmasın' diyerek endişelerini dile getiren Başkan Çekim açıklamasının devamında; “Sadece okul ve öğrenci sayısının artmasına, diplomalıların çoğalmasına öncelik veren, kaliteli ve nitelikli insan ihtiyacımızı dikkate almayan bu eğitim sistemiyle gelişmiş ülkelerin seviyesine asla ulaşamayız. Bilim ve teknolojide ciddi bir varlık göstermedikçe küresel rekabetin etkili aktörlerinden biri olamayız. Edebiyatta, sanatta, mimaride, musikide dünyada sesiniz ne kadar duyulabiliyorsa, teknolojik beceri, yeni buluş, markalaşma, katma değeri yüksek mal üretimi gibi alanlarda da varlığınız bu ölçüde hissedilir. Özetle yeterli yoğunlukta nitelikli ve kaliteli iyi eğitimli insan unsuruna sahip değilseniz, acımasız bir rekabetin hüküm sürdüğü küresel arenada söz sahibi olamazsınız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

TEŞHİS DOĞRU OLMALI

Türkiye gereken alt yapıya ve donanıma sahip olmadan bölgesinde ‘oyun kurucu’ pozisyonuna yönelmeye kalkışmanın sıkıntılarını yaşamakta olduğunu ifade eden Çekim; “Bunu idrak edip doğru bir kültür ve eğitim politikası uygulayamadığımız sürece çeşitli alanlarda, sportif yarışmalar da dahil bu sıkıntıları yaşamayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin içerden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığı, bilinen merkezlerin Şark Projesini değişen şartlara göre yeniden düzenleyip uygulamaya koymak istedikleri, bazı komşu ülkelerin bu karmaşadan pay kapmak istedikleri bir dönemden geçiyoruz. Bu kritik süreçte asıl problemin kendi zaaflarımızdan kaynaklandığını görüp bunları biran önce gidermeye yönelmediğimiz sürece, sıkıntılardan kurtulamayız. Belki sert bir hüküm olacak ama bizim kendimizden daha büyük bir hasmımızın bulunmadığını, sorunların ana damarının içimizde olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: