Türk Ocakları, Milliyetçilik Ve Türkçülük Bayramı'nı Ele Aldı

Türk Ocakları'nın belirli günlerde düzenlediği sohbet etkinliğinde, "Milliyetçilik ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı" konuşuldu.

Türk Ocakları'nın belirli günlerde düzenlediği sohbet etkinliğinde, "Milliyetçilik ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı" konuşuldu.

Türk Ocakları binasında gerçekleşen toplantıya, İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Tatar ve ocak üyeleri katıldı. Milliyetçilik ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı ile ilgili konuşan Doç. Dr. Taner Tatar, "Osmanlı, bölünmek ve parçalanmakla karşı karşıya kaldığında devleti ayakta tutmak isteyen, Türklük şuurunu taşıyan insanların, bütün Türkler'in milli hassasiyeti kabarıyor. Yeni Türk devletinin kuruluşunda önemli bir rol oynayan bu ruh, yeni devletimizi oluşturuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Tatar, 3 Mayıs'ın da, 'milli şef' döneminde cezaevlerine atılan milliyetçilerin, 3 Mayıs 1944 tarihinde tahliye olmaları nedeniyle anıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz