Türk Öğrenciler Avrupa'da "ideal Okul" Fikrini Tartıştı

Adana'da ilköğretim okulu öğrencisi bir grup, çeşitli ülkeleri gezerek "İdeal Avrupa'da, İdeal Okul Nasıl Olmalı"...

Adana'da ilköğretim okulu öğrencisi bir grup, çeşitli ülkeleri gezerek "İdeal Avrupa'da, İdeal Okul Nasıl Olmalı" fikrini tartıştı.

Adana İMKB İlköğretim Okulundan bir grup öğretmen ve öğrenci, Comenius Projesi kapsamında; Macaristan, İskoçya, Portekiz'den sonra Hollanda'ya geçerek projeyi tamamladı. Proje ziyaretleri kapsamında yapılan gezilerde Türk ekibi, okul müdürleri, öğretmenleri ve belediye başkanı tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Gezide ülkenin eğitim sistemi, kültürü, okulların yapısı ve derslikler ile Purmerend-Volendam-Amsterdam şehirlerinin tarihi ve turistik yerleri incelendi. İdeal ülkelerin oluşturacağı ideal bir Avrupa'da, ideal bir okulun nasıl olması gerektiği üzerinde duruldu. Proje ortakları Hollanda, İskoçya, Macaristan, Portekiz ve Türkiye'den katılan öğrenci ve öğretmenlerle yapılan değerlendirme sonunda, "İdeal ülkelerden oluşan bir Avrupa ve ideal okul" ile ilgili öğrenci görüşleri değerlendirildi. Sonuç bildirisinde, ideal ülkelerden oluşan bir Avrupa'nın ve ideal bir okulun nasıl olması gerektiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Geziye katılan öğretmenler, bu geziden çok faydalandıklarını, eğitim ile ilgili ülkeler arası bilgi alış-verişinin her zaman yararlı olacağını belirttiler. Geziden çok memnun olduklarını ifade eden öğretmenler, bu geziden sonra sınıflarında daha etkin uygulamalar yapacaklarını kaydettiler.

Okul Müdürü Adil Işık, projelerin devamının geleceğini, Avrupa'nın diğer ülkeleri ile yeni projeler yapacaklarını ve proje ortakları bulacaklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: