Türk Ormancılığına Birleşmiş Milletler’den Övgü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar ve gösterilen performanstan ötürü Birleşmiş Milletler tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür ve kutlama mektubu gönderildi.

BM, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi” dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na teşekkür mektubu gönderdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Temsilcisi Shadid Najam tarafından gönderilen mektupta, "Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde göstermiş olduğunuz olağanüstü performans ve başarılı çalışmalarınızdan ötürü sizi ve Bakanlığınızı kutlarım. Sizin hayranlık uyandıran liderliğiniz ve kılavuzluğunuz ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mükemmellik limitlerini daha da yükseğe taşımaya devam edeceğine inancım tamdır" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) mali desteği ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF ) katkıları ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından müştereken yürütülen Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi'nin Mayıs 2008'den bu yana devam ettiği kaydedildi. Proje çerçevesinde Küre Dağları Milli Parkı'nın, Nisan ayında Avrupa’da etkin bir şekilde yönetilen ve koruma alanları ile sürdürebilir turizm uygulamalarının gerçekleştirildiği alanlara verilen PAN Parkları (Korunan Alanlar Ağı Parkları) sertifikasını almaya hak kazandığı bildirildi. Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi'nin ayrıca Haziran ayında Brezilya’da düzenlenen RİO+20 Zirvesi’nde sürdürülebilir ve yeşil ekonomi alanlarında en iyi uygulamalardan biri olarak Türkiye’yi temsil ettiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: