Türk: ''Parlamentoyu hedefleyeceğiz''

Ankara (AA)- Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin bağımsız adaylarla da olsa parlamentoyu hedefleyeceğini söyledi. Türk, Kocatepe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen DTP 1.Olağanüstü Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de seçilmişlerin "Kürt sorunu" başta olmak üzere birçok soruna ilişkin proje üretmediklerini savundu.

Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesi olarak bölgedeki kaostan etkilendiğini ifade eden Türk, "Türkiye'de 20 milyon Kürt, Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde Kürt sorunun çözülmesi konusunda beklenti içerisindedir" dedi. Kürt halkının eşit, özgür ve insanca yaşayacağı ortamın yaratılması gerektiğini söyleyen Türk, Türkiye'nin kendisini bölünme fobisinden kurtardığı gün "Kürt sorununu çözeceğini" söyledi.

Reklam
Reklam

Kuzey Irak'taki gelişmelere değinen Türk, burada Türkmenlerin 4 milletvekillerinin bulunduğunu ifade etti. Kürt sorununun iç dinamiklerle çözülmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Türk, "Biz bu sorunu ABD'ye havale ederek ya da inkar ve imha mantığıyla çözemeyiz. 30 yıldır bu mantıklı 40 bin can ve milyar dolarlar kaybettik" dedi.

Türk sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelin hep birlikte barışı örgütleyelim. Bunun için çok fırsatlar yaratıldı. PKK, aydınların ve bizim çağrımız üzerine ateşkes kararı gerçekleştirdi. Bu tarihi fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Mayıs ayını ateşkesin bozulduğu bir ay olarak görmek istemiyoruz. Ama siz de yine iyi niyetinizi gösterin. Bu herkesi kucaklayacak bir siyasi afla mümkündür. Bunu gerçekleştirelim. Bu barışa önemli katkılar sağlayacaktır."

"Ülkemin geleceği hepimizin geleceğidir. Yitirilen canlar hepimizin canlarıdır. Atılan çığlıklar hepimizin çığlığıdır" diyen Türk, hiçbir ülkenin sorunlarını silahla çözemeyeceğini kaydetti.