Türk peyniri ABD pazarında

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde faaliyet gösteren Tahsildaroğlu Süt Ürünleri A.Ş.'nin 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) 20 bin teneke peynir ihraç ettiği bildirildi.

İhracatla ilgili İHA'ya açıklama yapan Tahsildaroğlu Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selman Tahsildaroğlu, Türk peynirini ABD pazarına soktukları için çok mutlu olduğunu ifade etti. Asıl hedeflerinin ABD'ye 30 bin teneke peynir ihraç etmek olduğunu belirten Tahsildaroğlu, "Hedeflediğimiz rakam çeşitli sebeplerden dolayı 20 bin tenekeye düştü. 2003 yılında ABD'ye ihraç ettiğimiz peynir miktarını daha da artırmayı planlıyoruz. Ayrıca Kosova'ya da peynir ihracatımız sürüyor. Bunun dışında bazı ülkelerden de peynir ihracatı ile ilgili talepler var. Bunları da değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Selman Tahsildaroğlu, günlük maksimum peynir üretim kapasitelerinin 200 ton civarında olduğunu da ifade ederek, şöyle dedi:

"Şu anda bu kapasitenin 120 tonluk kısmını kullanıyoruz. Talep olması halinde günlük üretim kapasitemizi 200 tona kadar çıkarabiliriz. Ekonomik krizden biz de etkilendik. Ancak bu kriz bizi tam anlamıyla sarsmadı. Günde 8 saat çalışacağımıza 12 saat çalışıp ayakta kalmayı başardık. Bugünlere gelmemizin en önemli sebebi hiçbir şeyden yılmayarak, çalışmaktır"

Beyaz peynir ve kaşar peyniri üretiminde Türkiye'deki en son teknolojiyi kullandıklarını da söyleyen Tahsildaroğlu, "Bütün uluslararası normlara uygun beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri, İzmir tulumu ve örgü peyniri gibi 22 çeşit ürün üretimi yapıyoruz. Bugüne kadar tüketiciye hep üstün, kaliteli, sağlıklı ve lezzetli ürünler sunmayı ilke edindik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.