Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü

Muş'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Muş'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Muş Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Törende konuşan Muş Valisi Ali Çınar, güvenlik teşkilatının şehir merkezinde ve kırsalda, terörle mücadele ederken, omuz omuza, işbirliği ve koordinasyon içinde çalıştığını söyledi.

"Bu durum da devletimize güç katmaktadır. İnşallah bu işbirliği içinde yapılan çalışmalar, gelişerek devam edecektir" diyen Vali Çınar şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu durum bizim gururumuz olurken, kötü niyetli olanların ise korkusu olacaktır. Ülkemizde özellikle güvenlik alanında görev yapan kuruluşlar gün geçtikçe daha da büyüyor. Emniyet teşkilatımızın gerek personel sayısı, gerek personelin niteliği, gerekse personelin kullanmış olduğu araç ve gereçler her geçen gün artmakta. Bu da emniyet teşkilatımızın gücüne güç katmakta. Bu bizlere huzur ve güven vermektedir."

İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ise, Emniyet Teşkilatının çok kutsal bir görev ifa ettiğini kaydetti.

Durmaz, şunları söyledi:

"Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin savunulması, mazlumların sesi olmak gibi birçok hayati görevi üstlenen teşkilatımız, 167 yıl önce kurulmuştur. Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü, belli etik değerleri, evrensel standartları olan, küresel anlamda başarısından söz edilen ve itibar edilen bir teşkilat haline gelmiştir."

Konuşmaların ardından polis haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Törene Vali Çınar, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Bektaş, Alparslan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, kurum amirleri, polis ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: